Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Johan Horst
VIDEO

Zuma brengt muzikale ode aan Neil Young

  •   273 keer gelezen

VEGHEL | De Belgische band Zuma betreedt op zondag 17 december om 15.00 uur het podium van Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Het is een Neil Young tribute band die met name geïnspireerd is door de wat meer stevige rockmuziek van deze artiest. Zuma is ook de naam van een Neil Young album uit 1975. Kenners noemen Zuma de allerbeste Neil Young tribute band van Europa en daar is maar weinig aan gelogen. De toegang tot het optreden is gratis.

Het door de bandleden uitgekozen repertoire wordt meesterlijk uitgevoerd. Wanneer je met je ogen dicht luistert, is er bijna geen verschil te horen tussen de originele en deze coverband. Zanger en frontman Dok overtuigt iedere Neil Young fan en liefhebber met zijn verrassend lijkende stemgeluid. De band klinkt echt als 'Crazy Horse', de vaste band waar Neil Young al jaren mee samenspeelt. Een eigenzinnige band met schitterende meerstemmigheid. Even voor de kenners: Rockin'in the free world, Cinnamon girl, Down by the river en nog veel meer stevige Neil Yong songs, ze komen allemaal voorbij.

Harvest
Neil Young is een Canadese singer-songwriter. Hij combineert ijzersterke teksten met een bijzonder stemgeluid. Naast solowerk is hij ook bekend van Buffalo Springfield en Crosby, Stills en Nash & Young. Young heeft maar liefst 37 studioalbums uitgebracht. Zijn meest succesvolle album blijft 'Harvest' uit 1972. Wie dit jaar het succesvolle optreden van Neil Young zelf in de Ziggo Dome heeft gemist, kan komende zondag terecht in de Afzakkerij.

Meer berichten