Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: SIETSKE

Yassine (12) uit Veghel beleeft dag vol verrassingen

  •   1140 keer gelezen

VEGHEL | Yassine en zijn gezin kregen op vrijdag 8 november hun opkikkerdag. Yassine heeft met zijn 12 jaar al veel ziekenhuisbezoeken gehad. Dit heeft impact op zijn leven, maar ook op dat van zijn broers: Badeddine (10), Sami (16) en hun ouders. Daarom nam Stichting Opkikker ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de opkikkerwereld.

Na een vrolijk onthaal was het meteen tijd voor actie. De jongens gingen langs bij mensen van defensie die echte voertuigen hadden meegenomen. Daar kregen ze uitleg over een voertuig en mochten ze een ritje maken. Daarna gingen ze gamen met VR-brillen.

Helikoptervlucht
's Middags werd er nadat er samen was gekookt een helikoptervlucht gemaakt. In tweetallen werd er boven de Eemhof gevlogen. De dag werd afgesloten met een fotoshoot voor het hele gezin. Zowel Yassine en zijn familie als Stichting Opkikker zijn blij met de verloop van de dag.

Stichting Opkikker
Als je kind ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar Stichting Opkikker bij helpt. Met een keten van kracht zetten zij zich elke dag vol overgave in om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan. Met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, wordt geholpen om gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven.

De familie van Yassine wil in verband met privacy niet vrijgeven om welke ziekte het gaat.

Meer berichten