Op zondag 17 november vindt de release plaats van het tweede boek met bladmuziek van Eric Vloeimans.
Op zondag 17 november vindt de release plaats van het tweede boek met bladmuziek van Eric Vloeimans.

Presentatie Horn of Plenty 2 door Eric Vloeimans

Algemeen 602 keer gelezen

VEGHEL | Na het succes van de eerste editie, was het bijna vanzelfsprekend dat er een vervolg zou komen. Op zondag 17 november vindt de release plaats van het tweede boek met bladmuziek van trompettist/componist Eric Vloeimans, onder de titel Horn of Plenty 2. Het boek bevat bladmuziek met elf composities van Vloeimans.

Begeleidingsmuziek voor kopers van het boek is online beschikbaar. De begeleidende trompetpartij daarbij is uiteraard ingespeeld door Eric Vloeimans zelf, de pianopartij door Sjoerd van Eijck. De leuke illustraties in het fraai door Marcel van den Broek vormgegeven boek zijn wederom van beeldend kunstenaar Jacqueline Specken. Het boek verschijnt in drie verschillende edities: voor trompet/klarinet, voor fluit/hobo en voor altsaxofoon en is binnenkort ook online beschikbaar voor meerdere instrumenten.
Horn of Plenty 2 is geschikt voor zowel beginnende als voor meer gevorderde musici vanwege de hierin opgenomen variaties. Het idee voor een boek ontstond enkele jaren geleden na een masterclass op de Noordkade in Veghel. Eric Vloeimans raakte daar in contact met trompetdocent Marc van Kessel. Het bleek hem dat veel leerlingen belangstelling hadden voor bladmuziek met composities van Vloeimans, maar dat deze nergens verkrijgbaar waren. Bij de totstandkoming van Horn of Plenty 2 zijn, net als bij de eerste editie, Marc en zijn leerlingen weer actief betrokken geweest.

Oprecht genieten
Voor Eric Vloeimans was de gedachte erg interessant om, naast de vele muziekalbums die inmiddels van hem zijn verschenen, ook zijn muziek op deze manier te kunnen doorgeven. "Na het uitbrengen van Horn of Plenty 1 heb ik heel veel fijne reacties mogen ontvangen. Echt te gek. Daar doe ik het voor. Ik heb het immers geschreven om mijn passie, mijn geluk wat ik ervaar in muziek te delen en als mensen het dan ook echt oppikken kan ik daar oprecht van genieten. Het mooiste wat ik een aantal keren heb mogen ervaren, is dat mensen weer geïnspireerd waren door Horn of Plenty en in een aantal gevallen zelfs na lange tijd hun instrument weer hebben opgepakt om te gaan spelen."
Het rijke palet aan muzikale kleuren dat terug te vinden is in het veelzijdige werk van Eric Vloeimans, vindt z'n oorsprong in de onuitputtelijke muzikale fruitmand van jazz, pop, klassiek en wereldmuziek. Dat bracht hem ook weer op de titel van het boek Horn of Plenty 2. Eric: "Van de reacties uit de hoek van muziekonderwijs bleek bovendien dat mijn opzet van het boek raak was. Door de melodieën zelf in te spelen en te voorzien van een tweede stem en twee variaties in oplopend niveau met pianobegeleiding werkte het goed voor zowel leerling als docent. Leerlingen zijn er zelfs mee op concours gegaan. Hoe leuk is dat? Bovendien zijn er veel musici die het boek gewoon 'zomaar' gebruiken als een lekker speelboek. Vanaf 17 november is deel 2 dus verkrijgbaar en ik hoop er vele muzikale harten blij mee te maken."

De presentatie vindt plaats op zondag 17 november om 15.00 uur in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant