Sonja uit Veghel exposeert haar verzameling draken.
Sonja uit Veghel exposeert haar verzameling draken.

Verzamelaarsbeurs met expositie draken in De Golfstroom

Algemeen 415 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Verzamelbeurs Veghel houdt op zondag 17 november een verzamelaarsbeurs met een expositie draken in Wijkgebouw De Golfstroom, gelegen aan de Witte de Withstraat 24 (Ingang v. Heemskerkstraat) in Veghel-Zuid. Van 09.30 uur tot 12.30 zijn de deuren geopend voor het publiek.

Tijdens de maandelijkse verzamelaarsbeurs kunnen verzamelaars weer hun hart ophalen met het uitbreiden van hun verzameling door middel van uitwisseling van hun meegebrachte spulletjes en hun dubbele waren te ruil aan te bieden.
Op deze verzamelaarsbeurs is ook weer een expositie te bezichtigen. Dit keer exposeert Sonja uit Veghel haar verzameling draken. Sonja verzamelt al bijna 30 jaar draken, in alle vormen. Europese draken, zoals uit de regio Wales, de draak van de Siegfried Legende, de draak van St. Joris, lieve draken en grimmige. Maar ook Chinese draken in allerlei vormen. Het zijn grote of kleine beelden, ze staan op gebruiksvoorwerpen en op serviezen (met name de Chinese).
De aanleiding voor het sparen van draken was geen leuke. Sonja begon vanaf 1990 met het verzamelen van draken omdat ze in die periode wat teleurgesteld was in het leven, lichtelijk depressief. Ze merkte op een gegeven moment dat het haar hielp om de last van zich af te schudden door te zeggen: 'het is allemaal maar drakerig'. Ze ging dan op zoek naar draken. Het was voor haar een hulpmiddel om gebeurtenissen te relativeren.
De entree voor de verzamelaarsbeurs bedraagt 1 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie is te vinden op: www.verzamelbeursveghel.nl. Voor inlichtingen bel Marcel Bosch: 0413 – 367786 of mail naar: verzamelbeursveghel@onsbrabantnet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant