Voor de grootste groep verzekerden wordt de vergoeding voor hoortoestellen verlaagd.
Voor de grootste groep verzekerden wordt de vergoeding voor hoortoestellen verlaagd. Foto: NELSON MOUELLIC

Zorgverzekeraar verlaagt vergoeding hoortoestellen

Zakelijk 516 keer gelezen

VEGHEL | Vanaf 2020 treedt er wederom een bezuinigingsmaatregel in op de vergoeding voor hoortoestellen. Advies van Van Schijndel Hoortechniek in Veghel: Wanneer je dit jaar nog langs komt, kun je van de huidige, gunstige vergoedingsregeling gebruik maken.

Voor de grootste groep verzekerden wordt de vergoeding voor hoortoestellen op 1 januari 2020 verlaagd. De vergoeding van 75 procent geldt voor een basisoplossing. Concreet betekent dit dat er een beperkt aantal hoortoestellen via de zorgverzekeraar verkrijgbaar zijn. Veel zorgverzekeraars gaan op basis van kosten een contract aan met slechts enkele aanbieders, kwaliteit, vorm en kleur van het toestel zijn minder relevant. De nieuwste en modernste hooroplossingen zijn niet verkrijgbaar met een vergoeding van de zorgverzekeraar.
Het zijn juist de nieuwe, geavanceerde en volautomatische technieken in hoortoestellen die er voor zorgen dat een slechthorende nog beter functioneert in alle voorkomende situaties. "Wij gaan altijd voor de meest passende oplossing; eentje die perfect aansluit bij de wensen en behoeften van onze klanten. Dat kan inderdaad een toestel zijn waarop je minder vergoeding krijgt, maar maatwerk is ons veel meer waard. En de klant ook", aldus Van Schijndel Hoortechniek.

Iedereen is welkom voor een gratis gehooronderzoek, informatie over hooroplossingen en de ontwikkelingen op hoorgebied. Er is iedere dag een gediplomeerd audicien aanwezig.
Maak dit jaar nog gebruik van je vergoeding en maak direct een afspraak bij Van Schijndel Hoortechniek op Meijerijstraat 6 in Veghel via: 0413-288338

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant