Afbeelding

Pietenburo op twee locaties, Slaapkamer van Piet staat klaar

Algemeen 1.573 keer gelezen

VEGHEL | "De afgelopen maanden is er hard gewerkt door vele vrijwilligers om het Pietenburo in december weer klaar te krijgen", aldus een enthousiaste Dre den Ouden, initiatiefnemer van het Pietenburo in Veghel. Op woensdag 20 november gaat het Pietenburo in Het Raadhuis op de Markt en in het klooster in Veghel open. De Slaapkamer van Piet is woensdagmiddag geïnstalleerd. Het is wachten op Piet zelf.

Dre heeft er zin in: "Er is een stichting opgericht, een klein bestuur gevormd en een nieuwe website ontworpen. Door de vele sponsoren, die overigens allemaal vermeld staan op de website, is dat allemaal mogelijk. De afgelopen maanden is er in de loods volop geknutseld, geverfd en nieuwe dingen ontworpen. Chris, Peggy, Lennert, Sara, Monique, Claudia, Ed, Hanneke, Tessa, Janneke, Mieke en Jonah hebben vele vrije uren besteed aan het Pietenburo." Dre is vooral trots op zijn nieuwe interactieve kast die bij het Pietenburo volop gebruikt gaat worden.

Nieuwe naam
Het Centraal Pietenburo is omgedoopt tot een nieuwe naam: Pietenburo. De naam van de website is daar naar vernoemd: www.pietenburo.nl. Op deze site is allerlei informatie te vinden die voor kinderen en ouders belangrijk kan zijn. Kinderen kunnen daar ook kleurplaten downloaden van Zwarte Pieten die ook echt op het Pietenburo zijn.
Dit jaar is het Pietenburo op twee locaties te vinden: bij het klooster en de bieb. "Met het klooster en de bieb is het heel prettig samenwerken", vertelt Dre den Ouden. "Door deze samenwerking kunnen de kinderen weer volop genieten van verschillende activiteiten." 

Klooster en de bieb
Bij het klooster nemen verschillende Pieten hun intrek. De KlusPiet heeft daar zijn gereedschap hangen, de RetroPiet houdt wel heel erg van lampenkappen en het schijnt dat ook Sinterklaas daar zelfs een kamer heeft. Bij de bieb kunnen de kinderen genieten van de kluis waar verlanglijstjes in kunnen, er staan grote fotolijsten met Zwarte Pieten er op, de ballenbaan staat er weer, er wordt voorgelezen en er is een snoepkraam ingericht. Voor beide locaties geldt een entreeprijs van 1 euro.

Bezoek Pietenburo
Op woensdag 20 november, zaterdag 23 november, zondag 24 november (tevens Pietendag in het centrum), woensdag 27 november, zaterdag 30 november en woensdag 4 december is het Pietenburo op beide locaties open van 14.00 uur tot 16.00 uur.  Op 25 en 26 november en op 2 en 3 december zijn er speciale dagen voor peuters en scholen. "Deze dagen zijn vooral bestemd voor kinderen die wat meer rust nodig hebben en voor de scholen. Via de site kunnen die kinderen zich opgeven. Je moet wel snel zijn, want we krijgen heel veel reacties", besluit Dré.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant