Skunk heren 1 wint weer na verliespartijen; vrouwen Skunk winnen ook

Sport 261 keer gelezen

Veghel - Na een goed begin van het seizoen lukte het de mannen van Skunk de afgelopen 4 wedstrijden niet om de winst in Veghel te houden. Het was dan ook zaak om orde op zaken te stellen om de aansluiting met de middenmoot te behouden. De tegenstander van deze week was EMD-Tooling uit Reuver dat de laatste plek bezet maar heeft laten zien in oefenwedstrijden dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Setstanden 25-18, 25-18, 25-21, 25-22

In het midden van de eerste sets pakte Skunk een voorsprong die niet meer in gevaar kwam richting het einde van de set, mede door het goede verdedigende werk van libero Jorn Hermanussen. Tijdens de tweede set ging het spel lang gelijk op en pakte EMD een lichte voorsprong op 15-17. In één service serie keerden de mannen uit Veghel dit om in een voorsprong van 24-17 om de set binnen te halen. In de derde set schoot Skunk uit de startblokken met een 6-0 voorsprong. De concentratie verslapte en side-outs werden niet meer gescoord waardoor EMD terug kon komen tot 21-21. Het einde was echter weer voor Skunk. Het bonuspunt in de vierde set leek Skunk niet meer te interesseren waardoor meteen een 0-3 achterstand op de borden stond. Het team moest even wakker worden geschut met een time-out en kon daardoor een mooie voorsprong van 17-10 pakken. Ondanks een verslapping aan het einde van de set bleven alle 5 punten deze week in Veghel.Aankomende week heeft Skunk geen wedstrijd waarna ze hun competitie voortzetten met een uitwedstrijd in Veenendaal tegen MKB Accountants; een team dat twee punten meer heeft dan Skunk maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Skunk vrouwen verslaan Hajraa-2

Skunk DS1 begon de eerste set meteen sterk. Verdedigend werd er veel van de grond gehaald en een aantal goede reddingen zorgden voor mooie punten. Toch wist de tegenstander voldoende tegengas te geven waardoor de set gelijk op bleef lopen. Skunk trok echter aan het langste eind en won deze set met 25-23.

In het begin van de tweede set liep het weer gelijk op. Door een goede servicereeks wist Hajraa DS2 echter uit te lopen in het midden van de tweede set. Skunk wist deze achterstand niet meer in te halen en de set werd dan ook verloren met 15-25. De derde set begon Skunk weer beter in het spel te komen. Helaas was het niet voldoende en werd deze set afgegeven met 20-25. Skunk begon vastbesloten om te winnen aan de vierde set. De servicedruk was beter en aanvallend werd er veel gescoord. Het goede spel zorgde voor een eindstand van 25-19 in deze set.In de beslissende vijfde set kwam Skunk al snel op achterstand. Een combinatie van servicedruk, mooie aanvallende acties, goed verdedigend werk en aanmoedigingen vanaf de kant zorgden er echter voor dat deze achterstand werd ingehaald. Aan het einde van de set begon Skunk zelfs uit te lopen en deze set werd dan ook gepakt met 15-9. Deze bevochte 3-2 overwinning zorgt ervoor dat de 3 punten in Veghel blijven. Komende week speelt Skunk DS1 in Gennep tegen Flamingo's DS2.