De dames kunnen hun geluk niet op na de 2-1.

Geel-Zwart stunt met winst op koploper

Sport 862 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft zondag voor een daverende verrassing gezorgd. In eigen huis wonnen de dames van trainer Joost Caris met 2-1 van koploper Oss Dames 1.

Na de dikke nederlaag van vorige week stonden de 'koppies' van de Veghelse hockeysters afgelopen zondag op scherp. Ze wisten dat er gevochten moest worden en dat gebeurde ook. Vanaf minuut één gingen ze met zijn allen vol de strijd aan. Dat resulteerde, in het tweede kwart, in een voorsprong. Mare Slippens tikte de bal na een gekeerde strafcorner in het vijandelijke doel. Toch kwam Oss nog voor rust via een counter langszij.

Janne Bijvelds
Na rust ging Dames 1 verder met waar ze al de hele middag mee bezig waren. Het energielevel lag zondag ontzettend hoog. Er werd gevochten voor elke bal en in het vierde kwart werd dit eindelijk beloond. Via een strafcornervariant scoorde Janne Bijvelds de bevrijdende 2-1. Het was nog even billen knijpen in de laatste minuten, maar het lukte de gasten niet om de gelijkmaker binnen te prikken. De blijdschap na afloop was groot. Het harde werken en het goede spel werd zondag beloond met de drie broodnodige punten. De heren van Geel-Zwart volgden dit goede voorbeeld en ook zij wonnen hun competitiewedstrijd. Het jaarlijkse Bierfest barstte daarna in volle hevigheid los. Al met al een mooie en gezellige dag op de Veghelse hockeyclub. Een opmaat voor het 80-jarig bestaan later dit jaar.

Vrijdagavond mag Dames 1 weer aan de bak. Ze spelen dan de eerste wedstrijd voor de SilverCup. Op zondag mogen de Veghelse hockeysters op bezoek bij Berkel-Enschot.