Cees en Annita komen uit Gemert en kregen dinsdagmorgen de sleutel van Evelijn Bruekers van Area.
Cees en Annita komen uit Gemert en kregen dinsdagmorgen de sleutel van Evelijn Bruekers van Area.

Area levert energiezuinige woningen op

Wonen 2.546 keer gelezen

VEGHEL | Het was dinsdagochtend dan eindelijk zover. In de Jan van Galenstraat kon, na een kleine vertraging van drie weken, bouwonderneming Van der Heijden uit Schaijk alvast veertien woningen afleveren aan opdrachtgever Area. Dinsdagmorgen kregen de bewoners de sleutels overhandigd uit handen van Alex van Nuland en Evelyn Bruekers van Area. De nog resterende veertien woningen volgen in december. 

Het is een speciaal project vier rijen van zeven woningen bestaande uit vijf woningen met een verdieping met aan de uiteinden een langere bungalow. De woningen zijn energie neutraal met op het dak zonnepanelen. De panelen die energie leveren voor de luchtwarmte pomp. De woningen hebben geen gasaansluiting en het hemelwater wordt apart opgevangen en in de directe omgeving in de bodem geïnfiltreerd.
Tussen de twee blokken van veertien woningen is nog een speelweide aanwezig en er wordt gezorgd voor ruime parkeergelegenheid. Dat laatste was een prangende vraag van buurtbewoners op de bijeenkomst eerder in september dit jaar.

Stratenmakers
Cees en Annita komen uit Gemert en kregen dinsdagmorgen de sleutel van Evelyn Bruekers van Area. "We wilden wat kleiner gaan wonen, maar in Gemert lukte dat niet zo. We hebben ons wat georiënteerd in de regio en kwamen hier in Veghel uit. Onze dochter en de kindjes wonen hier twee straten vandaan, ook dat is leuk."
De stratenmakers waren nog volop bezig, maar de bewoners konden hun woningen betrekken. "Ik hoop wel dat de gemeente snel aan de parkeerhavens begint, want het parkeren in de avond hier is vaak heel erg moeilijk", merkt Wim op als bezorgde buurtbewoner. Auto's waar bewoners uitstapten met emmers en keukentrapjes reden af en aan. Een mooie nieuw wijkje komt tot leven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant