Barbara Brouwer, directeur Phoenix Cultuur en Marc van Kessel coördinator Muziek en CHV Academy zijn de initiatiefnemers van de 'Circle of Talent Meierijstad'.
Barbara Brouwer, directeur Phoenix Cultuur en Marc van Kessel coördinator Muziek en CHV Academy zijn de initiatiefnemers van de 'Circle of Talent Meierijstad'.

CHV Academy ontvangt 'Méér Muziek in de Klas-bokaal'

Kunst en cultuur 1.111 keer gelezen

VEGHEL | Kinderen en jongeren die hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Zoektocht naar creatief talent. Daar staat de CHV Academy, Circle of Talent voor. Structureel kunstonderwijs door professionals van de CHV Academy voor alle basisschoolleerlingen uit de groepen 4 tot en met 6 (en ook groep 7 op een aantal basisscholen) uit gemeente Meierijstad. Barbara Brouwer, directeur Phoenix Cultuur en Marc van Kessel coördinator Muziek en CHV Academy zijn de initiatiefnemers van de 'Circle of Talent Meierijstad'.

Samen met collega's en partners uit het bedrijfsleven, onderwijs, kunstonderwijs en de gemeente Meierijstad hebben Barbara en Marc gebouwd aan de Circle of Talent. Twee jaar geleden, in oktober 2017, is de kick-off gegeven voor de start van de structurele kunstlessen op de basisscholen. Dankzij de investeringen van onder andere Jumbo met Frits van Eerd, CEO Jumbo, als grote voorvechter van kunstonderwijs en door de inzet van de gemeente Meierijstad kan dit succes worden gevierd.

Wethouder Menno Roozendaal: "Ontwikkeling begint op school met deze ontdekkingstocht. Tijdens de lessen leren kinderen en jongeren om met dans, theater, muziek of beeldende kunst te uiten wat zij van binnen voelen. Met kunst en cultuur kunnen talenten tot bloei komen. Daarom is het zo belangrijk dat we hierin investeren en dat iedereen de mogelijkheden krijgt. Daar heb je je hele leven profijt van." Barbara Brouwer voegt hieraan toe: "Natuurlijk hoeft niet elk kind een kunstprofessional te worden. De Circle of Talent staat voor het ontdekken van talent, hoe bescheiden ook. Door kunst leer je jezelf kennen, krijg je een andere kijk op de wereld, ontwikkel je je creativiteit en krijg je meer zelfvertrouwen. Zo creëren we de creatieve geesten van de toekomst."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant