HVCH - NEC. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - NEC. (Foto: Ruud Schobbers) Foto: ruud schobbers
update

TOP wint met clubicoon op de bank, HVCH heeft abonnement op gelijkspel, Erp kansloos onderuit

Voetbal 2.858 keer gelezen

Erp had vandaag niets in te brengen tegen Brabantia: 0-3. Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Best Vooruit. Dat is ook een belangrijk duel voor Rhode, dat door de 1-4 nederlaag tegen TOP dertiende staat. HVCH tenslotte speelde wederom gelijk en zakte naar plek acht.

Rhode - TOP 1-4
Bij TOP geen Bas Gösgens op de bank in verband met andere verplichtingen. Zijn taken als trainer werden waargenomen door Tom Dominikus, die dit seizoen trainer van het tweede elftal is. Het clubicoon zag dat zijn ploeg niet goed begon en dat de 1-0 van Mark van der Zanden dan ook niet geheel verrassend tot stand kwam. Vlak voor rust volgde het antwoord van de bezoekers. Anwar Tuithof schoot ineens een corner binnen. Een specialiteit van de aanvaller, die al vaker dit kunstje liet zien. Al in de eerste helft bracht Dominikus Stan van Dolleweerd, die vanwege ziekte afgelopen week niet had getraind. Hij kwam in het veld voor de geblesseerd geraakt Dion van den Elzen. TOP koos er ook voor om meer de bal rond te laten gaan in plaats van veelvuldig de lange bal te hanteren. "En als we dan eenmaal gaan voetballen, zie je dat we meer kwaliteiten hebben dan Rhode", aldus de voormalig doelman van het eerste elftal. Stijn van den Broek zette na een goedlopende aanval TOP op 1-2. Tuithof besliste met zijn tweede van de middag de wedstrijd, waarna spits Aram Pusters er ook nog 1-4 van maakte.

Erp - Brabantia 0-3
Brabantia boekte op bezoek in Erp een terechte 0-3 overwinning. Trainer Jurgen van Wanrooij vond dat zijn ploeg ondermaats speelde. "We toonden te weinig initiatief en waren erg onrustig aan de bal." Brabantia kwam op slag van rust op een 0-1 voorsprong. Erp kreeg in het begin van de tweede helft nog wel wat kansjes, maar het waren de Eindhovenaren die na een uur spelen op 0-2 kwamen. Een kwartier voor tijd viel ook nog de 0-3. Doelman Dennis van Ballegooij pakte nog wel een penalty van topschutter Moreno Koenders. "Van de week gaan we de puntjes op de i zetten. Ik ga er vanuit dat het zondag tegen Best Vooruit beter gaat."

HVCH - NEC 0-0
HVCH wacht al vijf wedstrijden op rij op een overwinning. Van de laatste vijf wedstrijden werd er vier keer gelijkgespeeld, waaronder vandaag tegen NEC: 0-0. "Grote delen van de wedstrijden waren we de betere ploeg, maar we hebben moeite om die goede fase om te zetten in doelpunten", aldus Roy de Haan. De trainer van HVCH was wel te spreken over zijn ploeg. "De jongens hebben ontzettend hard gewerkt. We hebben kansen gehad en weinig weggegeven. Sommige kansen kregen we door goed voetbal, maar door het slechte veld was verzorgd voetbal niet altijd mogelijk. Ook met opportunistisch spel hebben we geprobeerd tot scoren te komen. Ik ben teleurgesteld dat we er niet in slaagden om te scoren. Mooi is wel dat het steeds drukker wordt langs de lijn."

(Foto: Ruud Schobbers)