Afbeelding

'Tussen de regels' met Jaap Robben

Algemeen 467 keer gelezen

VEGHEL | Schrijver Jaap Robben komt op donderdagavond 28 november naar Bibliotheek Veghel voor de reeks 'Tussen de regels'. Robben is onder andere bekend van de succesvolle boeken Birk en Zomervacht. Daarnaast schrijft hij ook poëzie, prentenboeken en verhalen voor kinderen. Deze avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Meierijstad en Boekhandel Schellen.

Jaap Robben (1984) veroverde de lezer met zijn romandebuut Birk. Inmiddels verschijnen zijn boeken in tien talen. Birk werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs, de Dioraphte Literatour Publieksprijs en de ANV Debutantenprijs. Er wordt gewerkt aan een verfilming. Ook Jaap Robbens poëzie, verhalen en prentenboeken voor kinderen worden door een groot lezerspubliek in binnen- en buitenland omarmd.

Zomervacht gaat over de dertienjarige Brian die bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan woont. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer. Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

De lezing van Robben is op 28 november om 20.00 uur in Bibliotheek Veghel. Kaarten kosten 7 euro voor leden van de bibliotheek en 10 euro voor niet-leden. Kaarten zijn online te koop en in alle vestigingen van de NOBB.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant