Berriëtte en Pierre twee vrijwilligers om trots op te zijn.
Berriëtte en Pierre twee vrijwilligers om trots op te zijn.

Pierre en Berriëtte: 'Clubliefde tot op het bot'

Algemeen 1.568 keer gelezen

VEGHEL | Waar vind je ze nog, is wellicht de vraag die velen zich stellen. Mensen die zich onvoorwaardelijk voor de club inzetten op diverse posities. Pierre is zo'n vrijwilliger waar Berriëtte de was doet. Tevens is hij voorzitter van de veteranen van Blauw Geel'38. "Soms moet je wat buiten de kaders denken", meldt Pierre, die zijn vele Blauw Geel'38/Jumbo uren moet verdelen met een veertigurige werkweek bij Bi-Tech Nederland een bedrijf in buizen en staalcomponenten op de Amert in Veghel.

Door: Peter Kuijpers.

Het is zaterdagavond als we aanschuiven in de gezellige woonkamer van het echtpaar al jaren wonend in De Ruijterstraat in Veghel-Zuid. Een aangrenzende kamer, met veel speelgoed, verraadt de aanwezigheid van nageslacht. Berriëtte past op de kinderen van twee dochters "Het mooiste wat er is", vult Pierre vol passie aan op een haar na vijftig jaar lid van de club: "In de jaarvergadering van 2020 ben ik inderdaad vijftig jaar lid van deze club."

Costa Brava
Een club waar het voetbal voor Pierre op achtjarige leeftijd begon. Gestimuleerd door zijn oudere broers Toon en Henk, allebei veel te vroeg overleden. Pierre: 'Dat overkomt je dan maar gaat nooit uit je geheugen. Ben zoals dat nu heet in JO 8 begonnen en via alle jeugdteams opgeklommen naar uiteindelijk het eerste team waar ik op 16 jarige leeftijd debuteerde in de vierde klasse. Ik mocht dat eerste jaar ook mee als broekie van zestien naar de Costa Brava in Spanje. Met het vliegtuig, dat was me wat."

Vijftig tassen
Berriëtte doet nu al voor het elfde seizoen de was bij Blauw Geel'38. Het is een deeltijdbaan. Berriëtte: "Dat klopt we doen het met zijn drieën. Marget en Josine zijn mijn collega's daar. Er is altijd iemand in de wasserij aanwezig. We wassen ongeveer vijftig tassen per week. Ik ben samen met Pierre in het weekend rond 07.00 in de morgen aanwezig." Maar we hebben je ook vaak op maandag gezien Berriëtte. "O ja, dan poets ik samen met ons Elke, Marget en Lisbeth de kantine weer spic en span."

Zondag
Pierre vertrekt op de vroege zondag met Berriëtte richting het sportpark. Hij is consul van de club en tevens een van de vele vrijwilligers die bij Blauw Geel'38 de materiaaluitgifte doen. "Omdat ik nog werk, doe ik dat op zondag. We verzorgen de uitgifte/terugname van de ballen, de juiste verdeling van de kleedkamers en zetten zo'n zestien kannen thee voor de spelers en scheidsrechters in de rust."

Veteranen
Een grote en belangrijke groep binnen Blauw Geel'38 zijn de veteranen die onlangs nog hun vijftigjarige jubileum vierde. Pierre is daar de voorzitter van en actief speler. Scoorde in zijn actieve loopbaan als speler 54 maal voor het vaandelteam. Pierre: "Ik ben eigenlijk al op jonge leeftijd gestopt, namelijk in mei 1990 in de tweede klasse met trainer Ben van Griensven. Ik was 29 en wilde graag met onze Henk in de veteranen spelen, maar ik heb in dat jaar nog een seizoen in het tweede gespeeld bij trainer Cees van den Boogaart."

Hoogtepunten
Tot slot de hoogtepunten die er zeker waren. Pierre vervolgt: "Dat waren zonder meer de wedstrijden tegen PSV met Ruud Gullit. En natuurlijk de wedstrijden tegen UDI'19." Hoe analyseer je jezelf is de laatste vraag waar een diepe zucht volgt: "Ik ben vaak wel wat kritisch, maar met een knipoog. Ik heb mezelf dan wél duidelijk gemaakt en de boodschap overgebracht." Mooie teksten van een clubman en dito vrouw in hart en nieren.

Berriëtte en Pierre twee vrijwilligers om trots op te zijn.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant