Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Huh?!! Een gemeente, worstelend met tobbende winkelcentra, die bonnen van internetgigant bol.com verloot?
Huh?!! Een gemeente, worstelend met tobbende winkelcentra, die bonnen van internetgigant bol.com verloot?

Bol.dom?

  •   2622 keer gelezen

Onlangs schreef ik een column (Eigen winkels eerst!) over ons winkelbezoek, gezeur over saaie winkelcentra en groeiende leegstand, terwijl die neergang versneld wordt door massaal onze inkopen op internet te doen. Of dergelijke stukjes helpen? 'Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd' za'k maar zeggen. En laat ik nu afgelopen week tegen iets 'kleins' aangelopen zijn waar naar mijn idee iets 'groots' achter zou moeten zitten…

In de meeste plaatselijke kranten staan wekelijks gemeenteberichten. Mooi verzameld op één of meerdere pagina's. Zo ook in deze Stadskrant. Soms spit ik ze helemaal door, soms blijft het bij wat helikopterblikken. Misschien dat ik door die laatste leesvorm mijn 'ontdekking' daarom eerder over het hoofd heb gezien.
Vooropgesteld: eigenlijk zou iedere burger die gemeentepagina's wekelijks even moeten lezen. Als is het maar om een hoop gereaguur op internet te voorkomen.

Er valt namelijk best vaak relevant nieuws te vinden. Dingen die je als burger eigenlijk gewoon moet weten. Ook leuk nieuws trouwens, tenminste als je het wil zien. Heel af en toe staat er echter ook iets ontzettend dóms tussen. Iets waar, naar mijn idee hé-le-maal niet over nagedacht is. Waar schijnbaar niemand overheen gelezen heeft en constateerde: "Wat krijgen we nóu?!" Gevolgd door: "Wie heeft dit óóit kunnen bedenken?!" Misschien dat er wél stevige woorden uit managende monden gerold. Dat onze burgemeester Kees van Rooij (die natuurlijk de meeste van zijn boodschappen keurig in Meierijstad doet) tijdens zijn wekelijks overleg met leidinggevenden wel dégelijk ferm met de vuist op tafel heeft geslagen. Maar dat het allemaal stilgezwegen is om geen slapende honden wakker te maken. In dat geval verwacht ik een dergelijk opzichtige blunder niet meer tegen te komen. Blunder ja! Maar wélke dan?

Afgelopen week riep de gemeente Meierijstad fysiek of verstandelijk beperkte plaatsgenoten, of ouderen die niet vanzelfsprekend nog sporten of bewegen, op een vragenlijst in te vullen. Ook de hulp van welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen werd ingeroepen. Prima initiatief van de gemeente! Iedereen die wíl sporten, moet kúnnen sporten!
Maar dan, ik citeer: 'Wij stellen uw input zeer op prijs en verloten daarom drie cadeaubonnen van bol.com ter waarde van 25 euro na afloop van de enquête'.

Huh?!! Een gemeente, worstelend met tobbende winkelcentra, die bonnen van internetgigant bol.com verloot? Bedenk een bon die ingewisseld kan worden bij alle plaatselijke ondernemers, maar kom niet aankakken met cadeaubonnen van bol.com! Hoe dom kun je zijn als beleidsbepalers! Ból.dom?...

Meer berichten