Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Boven: Tuur van Uden en Lionel Saidjan. Onder: Edwin Bekkers en Jelle Lubberts.
Boven: Tuur van Uden en Lionel Saidjan. Onder: Edwin Bekkers en Jelle Lubberts. (Foto: )
WINACTIE

'Het is en blijft het goddelijkste feest van het jaar'

  •   1889 keer gelezen

VEGHEL | Het feest Winterbeatch op Kerstavond (24 december) is in Veghel een bekend fenomeen, maar ook daarbuiten wint het feest op de Noordkade aan populariteit. Vorig jaar kende het feest een recordeditie met 1400 bezoekers. Dit jaar hoopt de organisatie dat minimaal te evenaren.

De negende editie wijkt niet super veel af van de voorgaande editie. "De kaartverkoop gaat weer als een speer. Het concept wordt ieder jaar goed ontvangen dus we gaan niet teveel veranderen. Het is en blijft het goddelijkste feest van het jaar", vertelt Lionel Saidjan van de organisatie. Naast Lionel bestaat de organisatie uit mede-Veghelaren Jelle Lubberts, Tuur van Uden en Edwin Bekkers. Toch zetten de mannen meer in op sfeer en beleving. "De negende editie moet een opmaat worden voor een grote en spectaculaire jubileumeditie. Daarom investeren we nu al veel meer in sfeer en beleving. Dat uit zich in bijvoorbeeld gave visuals. We willen onze bezoekers wat extra's bieden." Daarnaast lopen er negen engeltjes rond die het publiek vermaken met onder andere shotjes. Ook komt er een 'smerige' kerstman naar De Noordkade.

Recordeditie
Vorig jaar kwamen er 1400 mensen af op Winterbeatch. Dat hoopt de organisatie dit jaar minimaal te evenaren. De voorbode is positief. "De kaartverkoop gaat ontzettend hard. Het is verstandig om een kaartje te kopen in de voorverkoop, want aan de deur worden er ieder jaar mensen teleurgesteld. Dat is niet leuk, maar vol is nu eenmaal vol. Het kan zijn dat we dit jaar over de 1400 bezoekers gaan." Net als vorig jaar komen er steeds meer mensen van buiten Veghel naar Winterbeatch. Het feest wint aan bekendheid in de regio. "Het blijft een Veghels feest, maar het is toch gaaf wanneer er ook mensen van buiten ons dorp komen. Ik verwacht weer een mooie mix van bezoekers."

Twee area's
Er verrijzen op Kerstavond twee volwaardige areas op de Noordkade. Een mainstage is er niet, al is De Kathedraal (gelegen tussen De Afzakkerij en de Koekbouw) wel een stuk groter dan De Biechtzaal (bevindt zich in De Afzakkerij). "Allebei de podia zijn het bezoeken waard. Het is niet zo dat we op een van de twee de grotere of betere artiesten neerzetten", legt Lionel uit. De Biechtzaal wordt gehost door PerrEvents uit Heeswijk-Dinther. "Op beide stages wordt verschillende muziek gedraaid. In De Kathedraal gaan we dit jaar iets eerder gas geven", verklapt Lionel. Winterbeatch duurt van 22.00 uur tot 02.30 uur. Kaarten en munten zijn verkrijgbaar via www.winterbeatch.nl en kosten 18.71 euro. De line-up bestaat onder andere uit: D-Sturb, Daisy, Uncaged, Mandy en Aap uit de Mouw.

Check www.facebook.com/stadskrantveghel en maak kans op gratis kaarten.

Meer berichten