Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Slagwerkevenement in Erp groot succes (Foto's Erna Verhoeven).
Slagwerkevenement in Erp groot succes (Foto's Erna Verhoeven). (Foto: )
+ FOTO'S

Slagwerkgroep OBK viert zestigjarig bestaan in stijl

  •   522 keer gelezen

ERP | In 1959 werd muziekvereniging OBK een discipline rijker met de oprichting van een drumband. Inmiddels is de naam veranderd naar slagwerkgroep en bestaan ze dit jaar dus 60 jaar. Reden voor een feestje dat ze graag met iedereen in Erp wilden vieren. Daarom werd op vrijdag 29 november een slagwerkevenement georganiseerd. En hoe!

De organisatie van het evenement had voor een bijzonder programma gezorgd, voldoende reclame gemaakt en iedereen uitgenodigd om te komen luisteren. "Maar je weet nooit hoeveel mensen je kan verwachten", aldus medeorganisator Thijs van Stiphout. Nou, hij kon tevreden zijn want er was sprake van een volle bak. Het publiek moest zelfs op de tribune op het balkon plaats nemen om een zitplaats te vinden. Maar niet alleen de publieke belangstelling bleek boven verwachting, ook de optredens waren van grote klasse.


'Je weet nooit hoeveel mensen je kan verwachten' - Thijs van StiphoutGevarieerde avond met vier optredens
De aftrap werd gedaan door de slagwerkgroep zelf. Naast elkaar geposteerd zorgden ze met een kort optreden dat het voor alle aanwezigen duidelijk was dat de avond was geopend. Daarna was het de beurt aan de jeugdslagwerkgroep die onder leiding van dirigent Jop Schellekens liet horen dat ze klaar is voor het grote werk. De jeugdige muzikanten brachten een viertal nummers ten gehore, wat ze zo goed deden dat je het idee kon krijgen dat je nog steeds naar de slagwerkgroep zat te luisteren.
Maar nee, die kwam daarna nog een keer en de muzikanten, die onder leiding staan van Henk Schellekens (inderdaad, de vader van), lieten met gebruikmaking van melodische slagwerkinstrumenten duidelijk horen dat ze het niveau van een drumband al heel ver ontstegen zijn.

Opgetrommeld
Vervolgens was het de beurt aan 'Opgetrommeld'. Een naam die een groepje oud-leden van de slagwerkgroep aan zichzelf gegeven had. En onder deze naam brachten ze een aantal succesnummers van 'Vet en Koel', zoals de slagwerkgroep zichzelf noemt als ze met de pronkzitting meedoen, ten gehore. Maar de act was niet alleen om naar te luisteren, ook het visuele aspect was bij hun optreden van belang. Voor velen in het publiek een déjà vu.

Escala
De avond werd afgesloten met een optreden van Escala, een vierkoppige band met onder andere de al eerder genoemde Jop Schellekens in de gelederen. Met gebruikmaking van (melodisch) slagwerk en een synthesizer - waarbij het geluid eerst door de computer ging voordat het de oren van het publiek bereikte – lieten ze ervaren hoe fantastisch modern slagwerk kan klinken.

Oprichter drumband ook aanwezig
De avond werd gepresenteerd door Tijn van Brussel die, lopend door de volle zaal, veel oude bekenden tegenkwam. Zo ook de persoon die in 1959 de drumband had opgericht, namelijk Martien Bierman. Toen Martien zestig jaar geleden met de drumband begon, had hij niet kunnen bedenken dat vele jaren later de drumband zou zijn uitgegroeid tot een slagwerkgroep die geweldige muziek maakt.

Meer berichten