Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Anne-Louise (rechtsonder met blauwe jurk) straalt van oor tot oor.
Anne-Louise (rechtsonder met blauwe jurk) straalt van oor tot oor.

Veghelse musicalster schittert tijdens première Annie

  •   1483 keer gelezen

VEGHEL | Ze is de allerjongste van allemaal, maar toch stond Anne-Louise Janssen (8) tijdens de première van musical Annie op 1 december op het podium. De Veghelse musicalster in wording speelt de rol van Molly. "Een pittige dame die af en toe ook wel een beetje bang is. Het is een rol die goed bij me past", vertelt Anne-Louise.

Uit de vijf kindergroepen werd het groepje van Anne gekozen om de première te spelen en dat heeft ze als jongste van alle kinderen afgelopen zondag met heel veel plezier gedaan. "Het was bizar om je kleine meid voor 1400 man publiek te zien staan, maar ze heeft het ontzettend goed gedaan", laat haar trotse moeder Claudia Janssen weten. Ook bij de website musicalsites.nl viel het optreden van Anne in de smaak. 'Van de kinderen viel naast Ida (speelt Annie red.) ook de kleine Anne-Louise op. Ze stond zelfverzekerd op het podium en had de humor aan haar broek hangen', valt te lezen op de website. 

Regels
Voor Anne is het haar grootste rol uit haar nog prille leven. Annie wordt 113 keer keer gespeeld in theaters door heel Nederland. Anne mag 24 keer de rol van Molly vertolken. "Dat zijn de regels", vertelt haar vader Mark. "Een kind heeft maar 24 werkdagen per jaar." Anne vult aan: "Jammer hé, want het liefst sta ik elke dag op het podium", vertelt ze. 


Annie wordt 113 keer keer gespeeld in theaters door heel Nederland.

Er zijn in totaal vijf Molly's. Zij verdelen onderling de 113 optredens. Naast de jonge musicalsterren bestaat de cast uit bekende namen uit de musicalwereld. Zo deelt Anne onder andere het podium met Willemijn Verkaik en Edwin Jonker.

Lange ritten
De optredens zijn door heel het land, van Amsterdam tot Heerlen en van Nijmegen tot Leeuwarden. Haar ouders brengen de jonge Anne met alle liefde en plezier. "Ze is gelukkig een snelle leerling, want Anne mag straks ook wat eerder weg van school. Dat moet ook wel als je om 16.00 uur in Groningen moet zijn. Anne kan dan mooi huiswerk maken in de auto", vertelt haar vader.


Vader Mark, musicalster in spe Anne-Louise en moeder Claudia. 

Droom
Voor Anne is er in ieder geval een droom uitgekomen. "Ik hoop dat ik de komende jaren nog veel kan spelen. Op het podium ben ik echt gelukkig", besluit ze met een glimlach.

Meer berichten