Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het kerstconcert van Big Band BBF vorig jaar in theater de Blauwe Kei.
Het kerstconcert van Big Band BBF vorig jaar in theater de Blauwe Kei. (Foto: )

Onbezorgd genieten tijdens bijzonder kerstconcert

  •   1079 keer gelezen

VEGHEL | Samen zijn en onbezorgd genieten. De vaste ingrediënten van het kerstconcert van de Veghelse Big Band BBF. Ook dit jaar staat de twintigkoppige formatie op de bühne van theater de Blauwe Kei om het publiek een mooi uitje te bezorgen. Thema dit jaar is 'Kan ik iets voor je doen?', een onderwerp dat de organisatie van het concert hoopt ook buiten het podium te zien.

Nog iets meer dan een week wachten en dan vindt het eerste kerstconcert – in een reeks van drie – plaats op zondag 15 december. Esther de Bie van ONS welzijn en Marc van Kessel, dirigent van Big Band BBF, kijken er naar uit. Net zoals vorig jaar verwachten ze topdrukte. "Vorig jaar bezochten 1500 mensen de drie concerten. Inmiddels hebben 1200 mensen aangegeven te willen komen", vertelt Esther enthousiast. De concerten zijn mogelijk gemaakt door Jumbo en de organisatie is mede in handen van ONS welzijn met inzet van vele vrijwilligers.

'Kan ik iets voor je doen?'
"We hebben via allerlei samenwerkingspartners mensen uitgenodigd die enorm kunnen genieten van muziek maar zelf minder snel zelf naar het theater zullen gaan. Want als je bijvoorbeeld minder te besteden hebt, of ouder en minder mobiel wordt en ook je netwerk kleiner wordt, dan ga je niet meer zo snel alleen ergens naar toe. Hoe leuk is het dan om samen met je zoon, dochter of buurvrouw je te laten verwennen en onder dompelen in kerstsferen." Bij het kerstconcert draait het om samenzijn en onbezorgd genieten. "Mensen die we per ongeluk over het hoofd hebben gezien, kunnen nog steeds één of meerdere kaartjes bestellen. En mocht je nieuwsgierig zijn naar deze kerstvoorstelling, voel je dan zeker ook welkom!", zegt Marc. "Het is immers veel leuker om voor een hele volle zaal te spelen en nog meer mensen mee te laten genieten." Esther vult aan: "En nog leuker wanneer je dan ook iemand meeneemt die een steuntje in de rug kan gebruiken of iemand bij jou uit de straat waarvan je weet dat hij of zij niet meer alleen naar het theater kan gaan maar hier nog wel enorm van kan genieten." Marc: "Die gedachte is ook terug te zien in ons concertthema: 'Kan ik iets voor je doen?'. We hopen dat we mensen zo kunnen triggeren om meer aandacht voor elkaar te hebben en iets voor elkaar te doen. Een gebaar hoeft niet groots te zijn, een klein gebaar kan al veel betekenen voor iemand anders." Het belooft een concert te worden vol sfeervolle kerstmuziek. "Het concert speelt zich af rond een kerstboom met kaarten erin. Naast muziek worden er gedichten voorgedragen", weet Marc. "De muziek is voor ieder wat wils. Van swing-, popmuziek en kerstliedjes tot muziek uit de jaren '40, '50 en '60." BBF wordt bijgestaan door The Triolettes, zanger Florens Eykemans en twee zangeressen van stichting Vivendi die tevens de opening voor hun rekening nemen.

Kaartjes 
De voorstellingen van Kerstconcert BBF zijn zondag 15 december om 15.00 uur en op maandag 16 en dinsdag 17 december om 20.00 uur. De toegang is gratis. Esther: "Mensen die al een kaartje hebben besteld krijgen deze thuis bezorgd. Is het kaartje na 3 december besteld, dan wordt het niet thuis bezorgd maar ligt het op naam één uur voor aanvang van de voorstelling voor je klaar in de foyer van de Blauwe Kei." Aanmelden kan via: https://ons-welzijn.nl/kerstconcert. Voor andere vragen kun je mailen naar esther.debie@ons-welzijn.nl.

Meer berichten