Benjamin Duah twee maal raak voor FC Schadewijk Foto: Peter Kuijpers
+foto update

3D: Margriet met rood voor Ruytenburg naar zege, Boekel Sport lijkt niet te stuiten en wint bij Excellent

Voetbal 3.021 keer gelezen

Benjamin Duah scoorde voor FC Schadewijk voor rust twee maal en zette de basis voor de latere zege op Den Dungen. De rapen waren gaar op De Braak in Helmond bij het duel SC Helmondia – RKPVV. Bij de 2-2 werd de jonge scheidsrechter Brian Versteegh -eveneens uit Helmond- belaagd en staakte hij het duel. Boekel Sport heeft het juiste spoor gevonden en is de slechte start vergeten. Vanmiddag won het met 1-4 op het drassige Domein in Oploo. Schijndel speelde met vijf invallers een dramatische eerste helft bij hekkensluiter BMC en verloor met 2-0.

Bij Margriet was er feest na de 2-0 zege op het bezoekende Avanti. In de 13e minuut opende Jeffrey van Vlijmen met zijn treffer naar 1-0. Margriet bleef de betere in die fase waar Avanti'31volgens trainer Henry van Wanrooy een wanprestatie leverde in het eerste half uur met weinig winnaarsmentaliteit. Na 25 minuten viel de 2-0 door Bilal el Ghezaoui die later in de tweede helft werd opgeofferd omdat keeper Mark Ruytenburg rood kreeg. Trainer Maarten van Vugt: "Hij kwam met de bal klem net iets buiten de zestien en dat was rood. Vond het jammer dat dat ik Bilal op moest offeren, maar vermoedde dat hij toch geen hele wedstrijd kon spelen omdat hij een kleine ingreep in zijn kaak had gehad. Ik ben blij met de zege en dat was nodig we hadden wat goed te maken."

Margriet - Avanti'31 (Foto's Piet van Vorstenbosch)

Nooit Gedacht – Handel 3-1
Op de Biescamp opende Thijs Fonken de score voor de bezoekers in de 26e minuut. Twee minuten later was het Ramon van den Elzen die voor de Geffenaren gelijk maakte. Vijf minuten later kwam Nooit Gedacht op voorsprong door Bob van Iersel. De beslissing in de tweede helft viel pas een kwartier voor tijd door Thijn Vos met zijn 3-1 wat tevens de eindstand was.

Excellent – Boekel Sport 1-4
Een regelmatige zege heet dat dan. Ook het Domein in Oploo liet zich van zijn modderigste kant zien en was er geen plek voor voetbalhoogstandjes. De Boekelaren leidden met de rust al met 0-2 door doelpunten van Twan Merks en Juul Hurkmans. Na een uur viel in de tweede helft de 0-3 door Jari Claasse. Excellent deed via Frans Cuppers nog wat terug en was er voor de rest, met de ploeg die onlangs nog RKPVV met 5-1 de pan uitveegde, niet veel meer over. Een verdiende zege voor Boekel Sport waar trainer Marc van de Ven de ploeg weer in de teugels heeft en lijkt er aan de opmars van zijn Boekelaren voorlopig nog geen einde te zitten.

Schijndel verloor met 2-0 bij BMC (Foto website Schijndel)

BMC – Schijndel 2-0
Verliezen bij competitie laatste doet extra pijn. Met maar liefst vijf invallers en niet de minsten ging Schijndel op De Brand met 2-0 onderuit. Volgens assistent-trainer John Blummel een dramatische wedstrijd voor rust. "We stonden erbij en keken ernaar. Volkomen Schijndel onwaardig en schandelijk." De Schijndelaren keken na ruim een kwartier spelen al tegen de uiteindelijk eindstand aan. Na rust werd het wat beter en werd een paar maal de Berlicumse lat geraakt maar voor doelpunten moest men in de eerste helft zijn en verloor Schijndel met 2-0.

Den Dungen – FC Schadewijk
Heel Schadewijk was op het feest bij Margriet, dus verbroedering alom op De Amstelhoef. Twee maal Benjamin Duah was voldoende voor een 0-2 ruststand. Direct na rust kwam de thuisclub op 1-2, maar Davi Eveleens (naar verluidt druk in de kijker bij hogere clubs) die met een heerlijk schot van afstand de 1-3 binnenschoot. De 1-4 was een eigen doelpunt van Den Dungen dat nog wel de 2-4 eindstand wist te realiseren.