Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Harry Donjacour stralend middelpunt op Jubilarissenconcert

  •   623 keer gelezen

VEGHEL | De orkesten van Frisselstein hebben zondag op de Noordkade in Veghel hun beste beentje voorgezet om jubilarissen uit de gemeente Meierijstad en uit de eigen vereniging een mooie middag te bezorgen. Harry Donjacour werd het stalende middelpunt tijdens het jaarlijkse Jubilarissenconcert.

Al bij de ingang zorgde Kyon, één van de jongste leden van de vereniging, met zijn dwarsfluit voor een warm welkom aan de gasten. In de Podiumzaal ging de muzikale verwennerij verder met optredens van bijna alle orkesten van de vereniging. EigenWijs zorgde met een gevarieerd programma voor een gezellige noot bij de koffie met gebak, het Slagwerk orkest liet weer de vele mogelijkheden van hun instrumenten horen en het Opstaporkest had hard gewerkt aan haar nieuwe stukken. Dit alles werd vakkundig aan elkaar gepraat door presentator Cees Glorius, die bij ieder stuk het publiek van leuke weetjes wist te voorzien.

Na een korte pauze was het de beurt aan het Groot orkest. Het optreden van het Groot orkest werd halverwege even stil gelegd voor een mooi moment. Onder de eigen jubilarissen was zondag een bijzondere: Harry Donjacour is maar liefst 70 jaar lid van Frisselstein. Zo bijzonder dat zelfs burgemeester Kees van Rooij de moeite had genomen om naar de Noordkade te komen. Na het spreken van mooie woorden stak hij Harry de vergulde speld die bij dit jubileum hoort in de revers en werd door het orkest een welverdiend Lang zal hij leven ingezet.

Uiteraard werden ook de andere jubilarissen door voorzitter Rik Driessen van mooie complimenten voorzien en ook zij ontvingen een warm applaus. Dit waren Caspar Plompen, Stéphanie van der Zanden en Anne Marie Koevoets (12.5 jaar), Bart van de Ven en Pieter van Deursen (30 jaar) en Liesbeth Sloots (40 jaar).

Meer berichten