Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Vintage Heroes brengt niet alleen een muzikale ode, maar maakt er ook een muzikaal feestje van.
Vintage Heroes brengt niet alleen een muzikale ode, maar maakt er ook een muzikaal feestje van. (Foto: )

Muzikale show van Vintage Heroes in De Afzakkerij

  •   200 keer gelezen

VEGHEL | De band Vintage Heroes speelt op zondagmiddag 15 december om 15.00 uur live op het podium van De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Vintage Heroes is een tribute band die is opgestart na het zien van de helden van Vintage Trouble. Laatstgenoemde Amerikaanse band speelde in het voorprogramma van AC/DC, Rolling Stones, The Who en stond zelf in 2012 op het hoofdpodium van PinkPop. De toegang tot het optreden is gratis.

Vintage Heroes brengt niet alleen een muzikale ode, maar maakt er ook een muzikaal feestje van.
De band maakt net als de muzikale helden traditionele R&B, in de stijl van Chuck Berry en The Rolling Stones. Rhythm-and-blues is een muziekgenre met invloeden uit jazz, gospel en blues dat ontstond in de Afro-Amerikaanse cultuur in de jaren veertig van de 20ste eeuw.
Op zijn beurt leidde rhythm-and-blues weer tot het ontstaan van onder meer rock-'n-roll en soul en beïnvloedde ook Europese rockgroepen.

Oude vinylplaten
In bredere zin wordt de term rhythm-and-blues ook wel gebruikt als benaming voor Afro-Amerikaanse popmuziek in het algemeen. De muziek van Vintage Heroes laat de gedachten aan oude vinylplaten, zweterige juke joints en oude soullegendes herleven. Aanrader voor fans van zowel Otis Redding, Ray Charles als The Black Keys en The Rolling Stones. Onder de bezielende leiding van hun frontman Makkie en de super strakke ritme sectie, zet Vintage Heroes een show neer om niet snel te vergeten.

Meer berichten