Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De hoofdmoot van de gesprekken blijft voetbal.
De hoofdmoot van de gesprekken blijft voetbal. (Foto: )

Oer-Blauwgelers: Gerard, Cees en John

  •   1143 keer gelezen

VEGHEL | Ze zien elkaar een paar maal per week. We nemen een kijkje op de plaats van handeling bij de Vlaaienboer aan de Meijerijgaarde. Drie oer-Blauwgelers: Gerard Beekmans, Cees van den Boogaart en John van de Donk bespreken wereldse zaken, maar ook het lokale gebeuren ontgaat ze niet. De hoofdmoot blijft voetbal.

Door: Peter Kuijpers

De afspraak is om 16.00 uur John en Gerard zijn gearriveerd. Cees schuift later aan. Hij is een vee- en vleeshandelaar in de Benelux en zelfs daarbuiten. John werkt als accountmanager bij een afvalverwerkend bedrijf. Hij was een paar jaar geleden serieus ziek, maar is inmiddels genezen: "Ja, was een heftige tijd. Ik word nu nog om de drie maanden gecontroleerd, maar het gaat goed al is het altijd weer spannend, dat wel."

Uitwedstrijden
Pensionado Gerard kennen van zijn fotografie voor Blauw Geel'38 en is onlosmakelijke aan Blauw Geel'38 verbonden. Gerard: "Ik ga altijd met de spelersbus mee. Ik breng daar een drankje rond en maak een praatje." Cees met een instemmend knikkende John vult nog aan: "Het is wel makkelijke dat Gerard altijd ook met de uitwedstrijden meegaat. Wij zien het eerste team alleen maar thuis, dus zo blijven we toch op de hoogte."
John zijn hele voetballeven speelde zich af bij Blauw Geel'38 en hij beleefde zijn topjaren onder trainer Ad Peters. "Afgelopen maand heb ik mijn kleinzoon Scott naar Blauw Geel'38 gebracht. Hij heeft er gruwelijk veel zin in. Ik wil hem gaan volgen in zijn nog jonge voetballeven."
Gerard blijkt plots ook gevoetbald te hebben: "Jazeker in het derde met Koos den Otter en Toon van de Wetering. Roel Katouw was toen trainer van het eerste."
Het huidige eerste team is de rode draad in de wekelijkse borrelpraatjes ergens op een terras in Veghel. Cees: "We hebben jaren bij het 'Overstapje' gezeten, maar dat bestaat helaas niet meer. Nu hebben we ons stekje hier gevonden bij Supervlaai Veghel in de Meijerijgaarde."

KNVB
De prestaties van het eerste team kunnen niet achterwege blijven. John is vrij lovend: "Ze hebben momenteel een goede ploeg met leuke versterkingen. Ik vind het persoonlijk Tom heel erg goed doen net als Ben en Martijn. Het is een jonge groep die soms nog wat ervaring mist, maar dat komt nog wel."
Cees, die tevens lid is van de BG-TOP, vult aan: "Ja ik ben niet ontevreden. Ook niet over trainer Niels die we nog voor een vijfde jaar hebben vast weten te leggen. De selectie bestaat uit 22 man die Derde Divisie waardig is. Vooral de plannen voor een competitie onder 23 staat me aan. De uitdaging is wat weg bij tweede teams, dat kan de KNVB zich verwijten die daar te weinig aan deden. Blauw Geel'38 doet het goed bij wedstrijden O-23. Ze wonnen ze nog allemaal tegen sterke tegenstanders", vertelt Cees.

Tweede Divisie
Cees wil nog wel wat kwijt over de Tweede Divisie: "Elke klasse omhoog is weer wat beter. Maar laatst speelden we tegen De Treffers en daar vond ik ons zelfs beter. We zijn dan wél 110 procent gemotiveerd. Elke klasse hoger, is een stap hoger. Als promovendus doe je het meestal in het eerste jaar goed en dan krijg je het in het tweede jaar moeilijker. Daar kunnen Gemert en Groene Ster, die het nu goed doen, volgend seizoen mee vandoen krijgen. Kijk naar TEC hoe moeilijk die het nu een klasje hoger in de Tweede Divisie hebben. IJsselmeervogels en Spakenburg zijn teams met grote budgetten, dus betere spelers en stabieler."
De schemer valt in. John drinkt zijn cappuccino leeg. Hij gaat snel naar huis naar zijn jarige vrouw Resi.

Meer berichten