Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De Noordkade.
De Noordkade.

Noordkade en Veghel Centrum begraven strijdbijl en werken samen aan 'verbeteringen en vernieuwingen'

  •   1984 keer gelezen

VEGHEL | Ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum van Veghel (verenigd in het Centrummanagement), Noordkade Ontwikkeling BV en de gemeente Meierijstad maken afspraken om het centrum van Veghel en het gebied CHV Noordkade economisch zo sterk mogelijk te maken. "Partijen willen samenwerken om te komen tot verbeteringen en vernieuwingen", laat de gemeente weten. Op 20 december worden de handtekeningen gezet op het symbolisch gekozen Heilig Hartplein.

In het convenant staan concrete afspraken over het onderscheidende karakter van beide centra, de verhouding tussen beide gebieden en de gezamenlijke ambities. Partijen leggen afspraken vast over de detailhandel op het terrein CHV Noordkade en gaan samenwerken op het gebied van marketing en events. Het convenant volgt op de eerder door de gemeenteraad vastgestelde Centrumvisie Gemeente Meierijstad. Daarin staat dat de Noordkade en het centrum een verschillende functie hebben en van daaruit hun eigen ondernemers en publiek trekken.  
 
Niet tegen, maar mét elkaar
Afgelopen jaren was er herhaaldelijk discussie over de wel of niet terechte vestiging van de bloemenzaak van Trendsetters styling & inrichtingen op de Noordkade. "Ik ben blij dat we de strijdbijl begraven hebben en onze energie niet meer in juridische procedures hoeven te stoppen", vertelt Stefan van de Ven, directeur van Noordkade Ontwikkeling BV. Johan Nagtzaam, voorzitter Centrummanagement Veghel, vult aan: "Nu de detailhandelsstructuur in Veghel duidelijk op papier staat is er ruimte voor samenwerking. Wantrouwen en conflict hebben plaats gemaakt voor een sfeer van 'samen staan we sterk'."

Ingrijpende en noodzakelijke veranderingen
Wethouder Harry van Rooijen is verheugd dat deze stap gezet wordt. "Iedereen is erbij gebaat als partijen samenwerken om Veghel, en daarmee ook de positieve invloed van de Noordkade voor geheel Meierijstad, te versterken. Duidelijke afspraken helpen daarbij. Dat het in een convenant gegoten is, onderstreept dat het alle partijen ernst is. Daarom tekenen we als gemeente graag mee. We staan aan de vooravond van ingrijpende en noodzakelijke veranderingen in het centrum van Veghel. Daar kunnen we nu de focus op leggen." Het convenant wordt ondertekend op vrijdag 20 december om 10.30 uur op het Heilig Hartplein in Veghel.

Meer berichten