Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Jan van Vucht, directeur Area Wonen: 'Ik ben blij met deze samenwerking'
Jan van Vucht, directeur Area Wonen: 'Ik ben blij met deze samenwerking' (Foto: Ad van de Graaf)

Area tekent intentieovereenkomst

  •   646 keer gelezen

VEGHEL | Area Wonen heeft de intentieovereenkomst 'realiseren doelstellingen Leefgoed Veghel' ondertekend. Area, met een woningbestand van circa 8.000 woningen verdeeld over Veghel, Uden en omliggende dorpen, gaat als contractpartij deel uitmaken van de samenwerking Leefgoed.

De intentieovereenkomst werd op 25 september al ondertekend door de overige tien partijen, Gemeente Meierijstad, Z-enzovoorts, Labyrint, Unik, IBN, BrabantZorg, BrabantWonen, Ons Welzijn, GGZ Oost-Brabant en ROC de Leijgraaf.

Samenwerking
Met de aansluiting van Area als belangrijke coöperatie op de woningbouwmarkt in Veghel en omgeving is de kerngroep zeer tevreden. Jan van Vucht, directeur Area Wonen: "Ik ben blij met deze samenwerking. Als Area willen we vooral bereiken dat we de 'hekken' om organisaties afbreken en daarmee mensen die in de problemen zitten sneller en beter kunnen helpen. Dus niet meer denken in organisatiebelangen maar vanuit de leefwereld van de bewoner."

Intenties Leefgoed
De centrale uitgangspunten van Leefgoed zijn om nauw samen te werken om te komen tot een concept voor wonen en werken, leren en (be)leven, waar ontmoeten, ondersteunen en verbinden samen komen. Door verbindingen te maken tussen de organisaties in een kerngroep Leefgoed wordt de samenwerking versterkt. De kerngroep voorziet de besturen van de betrokken organisaties van adviezen ten aanzien van de op te pakken activiteiten en uit te werken plannen.

Zusters Franciscanessen
Het kloosterterrein van de Zusters Franciscanessen én het voormalig ziekenhuisterrein in Veghel dragen samen de naam het Kloosterkwartier. Het is de bedoeling het Kloosterkwartier om te vormen tot een maatschappelijk 'hart van Veghel'. Een eigentijdse en door de gebruikers gedragen woon- en leefomgeving waar zorg, werk en leren mogelijk wordt gemaakt, dit in lijn met het gedachtegoed van de Zusters. Leefgoed moet een nuttige meerwaarde bieden voor de samenleving van Veghel. Inge van Eekelen, voorzitter van de kerngroep Leefgoed: "Leefgoed staat voor mij voor een goed leven en fijn leven. Een leefomgeving waar mensen meer voor elkaar gaan doen, waarbinnen mensen en organisaties worden uitgenodigd te participeren, mee te doen en activiteiten te ontplooien."

Meer berichten