Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Een gezamenlijke repetitie van The River Aa Big Band en het Ambiancekoor als voorbereiding op het Kerstconcert.
Een gezamenlijke repetitie van The River Aa Big Band en het Ambiancekoor als voorbereiding op het Kerstconcert.

Herinnering aan Sjef leeft voort: 'We willen zijn nagedachtenis blijven eren'

  •   1259 keer gelezen

EERDE | Een hommage aan een muziekman in hart en nieren. The River Aa Big Band en het Ambiancekoor zetten de traditie van hun overleden dirigent en grondlegger Sjef van Liempd voort met de terugkeer van het jaarlijkse Kerstconcert. Op zondag 15 december is De Brink in Eerde het sfeervolle decor van het concert dat eveneens een hernieuwde kennismaking is voor het publiek met The River Aa Big Band.

Claudia van Liempd, dochter van Sjef en muzikante, en dirigent Theo Gerris van The River Aa Big Band kijken alvast vooruit naar het Kerstconcert en blikken terug op het afgelopen anderhalf jaar. Een periode waarin de Veghelse bigband hard heeft gewerkt en zich enorm heeft ontwikkeld op het pad dat Sjef met de band heeft ingezet. Sjef overleed op 21 februari 2018. "In de laatste dagen voor hij overleed had Sjef tegen Claudia gezegd dat ik zijn opvolger moest worden. Hij kende mij een beetje, ik had een paar keer ingevallen bij de band. Zonder veel met elkaar te spreken hadden wij een muzikale klik. Het kwam als een verrassing voor mij dat ik degene moest zijn die het overnam", zegt Theo. "Voor mij is het een eer en een voorrecht dat ik door mijn voorganger aangewezen ben om de band voort te zetten. Dat voelt als een erezaak en ik wil alles eraan doen om het ook in zijn geest naar dat niveau te tillen dat hij voor ogen had. En dat begint te lukken. Het afgelopen anderhalf jaar hebben we de band na wat wisselingen samengesmeed tot een muzikaal collectief." Claudia vult aan: "Het klikt met Theo en hij heeft ons naar een hoger level gebracht. Het is weer tijd dat we van ons laten horen. Het Kerstconcert is een mooie gelegenheid om dat te doen." Onlangs liet de band hun vertrouwde jazzklanken horen bij Jazz by the Sea in Domburg. Claudia: "Het Kerstconcert is ook meteen een try-out voor ons en een opstap naar 12 januari. Dan zijn we uitgenodigd bij de Koninklijke Harmonie Orpheus in Tilburg om daar met hen samen een nieuwjaarsconcert te verzorgen. Daarnaast geven we eind januari twee concerten in Redondela, in de Spaanse regio Galicië." Het publiek wacht een samensmelting van uiteenlopende muziekstijlen met een jazzy knipoog. "Naast kerstnummers willen we vooral onze diversiteit laten horen bij verschillende soorten muziek. Van easy jazz, contemporary jazz en funk tot arrangementen van de grootheden die er zijn. Daarvan hebben we niet de makkelijkste uitgekozen", licht Theo toe. Het concert wordt door The River Aa Big Band en het Ambiancekoor samen afgesloten. "We brengen 'Een heel gelukkig kerstfeest' en 'White Christmas'. Met het Ambiancekoor hebben we samen gerepeteerd. Ook zij hebben een nieuwe dirigent. We zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld." Het Kerstconcert zal als het aan Claudia en Theo ligt een vaste traditie blijven. "Sjef was een graag geziene man in Veghel. We willen zijn nagedachtenis blijven eren en het Kerstconcert voortzetten."

Het Kerstconcert vindt zondag 15 december om 15.00 uur plaats bij De Brink, Sint Antoniusplein 7 in Eerde. De toegang is gratis en de zaal is open vanaf 14.45 uur.


Sjef van Liempd. 

Meer berichten