Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Theiner ICT ontvangt meer dan 80 duizend euro om project uit te werken

  •   1001 keer gelezen

VEGHEL | Een nieuwe groep ondernemers gaat aan de slag met hun MKB!dee. Het betreft 47 projecten voor scholing en bijscholing van personeel in het mkb, waarvoor de ondernemers in totaal 7.8 miljoen euro aan subsidie ontvangen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat gaf begin vorige week het startschot. Theiner ICT uit Veghel is één van de bedrijven die hun 'idee' mogen uitwerken.

Het project van Theiner ICT is ontwikkeld samen met hun partner InAspire uit Uden. "Voor het mkb is het moeilijk tijd vrij te maken voor scholing en ontwikkeling, om up to date te blijven of te verkennen welke digitale oplossingen het beste zijn voor het bedrijf. Met dit project brengen we trainingen en leeroplossingen rondom digitale vaardigheden dichterbij voor de mkb-er. Makkelijk toegankelijk, goedkoper én direct aansluitend op de behoefte van de medewerker en het dagelijks werk. Samen met de mkb-bedrijven ontwikkelen we een programma op maat", laten ze bij Theiner ICT weten. Het Veghelse ICT bedrijf start met een nulmeting en zo brengen ze de hiaten en behoeften op zowel individueel als organisatieniveau in kaart. "Met de inzet van een online mobiele leerapplicatie (app) met daarin korte leermodules (microleren) kunnen gebruikers tijd- en plaatsonafhankelijk leren. Bovendien creëren we een online kennisbank die breed ingezet kan worden voor alle mkb-bedrijven."

MKB!dee is een subsidieregeling van de overheid die ondernemers uitdaagt slimme oplossingen te bedenken voor het tekort aan personeel en leven lang ontwikkelen. Theiner ICT heeft een bedrag van 81.960 euro ontvangen. Meer informatie op: www.mkbideenetwerk.nl. Daar staan de 14 MKB!dee-projecten van 2018. De evaluatie van de projecten komt naar verwachting in maart 2020 beschikbaar.

Meer berichten