Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Jolanda van Gerwe wint VIVA400 award: 'Dit betekent veel voor me'

  •   878 keer gelezen

VEGHEL | VIVA reikte op 12 december voor de twaalfde keer de VIVA400-awards uit. VIVA400 is het platform en netwerk van en voor ambitieuze en ondernemende vrouwen. Tijdens de feestelijke awardshow werd Jolanda van Gerwe, oprichtster van Stichting Join us, winnaar in de categorie zorgdragers.

Ieder jaar worden er 400 vrouwen genomineerd. Zij zijn een grote inspiratie voor anderen door wat ze doen, door de successen die ze hebben gehaald en door wat ze allemaal nog willen bereiken. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden, een bijzonder idee hadden of een prachtige prestatie hebben neergezet. Kortom: succesvolle vrouwen die ertoe doen en het verschil maken. Jolanda is verrast, vereerd en blij tegelijk. "Het is fantastisch om deze award in ontvangst te mogen nemen. Met Stichting Join us zetten we ons in voor jongeren die zich eenzaam voelen. Toen ik drie jaar geleden begon was er weinig aandacht voor deze jongeren. Gelukkig zie ik dat veranderen. Het onderwerp krijgt steeds meer aandacht. Dat het belang van mijn werk ook door VIVA400 gezien wordt, betekent veel voor me." 

Eenzaamheid
De kersverse winnares van de VIVA400-award is succesvol in haar missie om jongeren die met eenzaamheid worstelen te helpen. De jury is onder de indruk van haar enorme inzet voor dit maatschappelijke probleem en bewondert haar drive om het leven van zoveel jongeren beter te maken. 
Stichting Join us is in Veghel te vinden in het klooster van de Zusters Franciscanessen. Daar hebben ze hun eigen kantoor. "Het past bij de professionaliteit en gedrevenheid waarmee we dit project vormgeven. De ontmoetingen tussen de jongeren van Join us in Veghel vinden overigens nog steeds op de Noordkade plaats", vertelt Jolanda.
In 2016 startte Join us in Veghel. Inmiddels zijn er groepen in onder andere Beek en Donk, Eindhoven, Gemert, Roosendaal, Schijndel en Uden. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar en samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Jolanda: "Veel jongeren die wij over de vloer krijgen, willen graag leuke dingen doen met leeftijdsgenoten. Ze weten alleen niet zo goed hoe." 

Meer info over de stichting is hier te vinden. 

Meer berichten