Thijs Dijsterthuis rukt op
Thijs Dijsterthuis rukt op Foto: Peter Kuijpers
+video

Attacus ontneemt bezoekend Wyba alle illusies, Veghelaren nog ongeslagen na 99-63 winst

Sport 555 keer gelezen

De website van Wyba meldde een tweede plek achter koploper Attacus, maar volgens de lezing uit Veghel stonden ze derde. Hoe dan ook een heuse topper zaterdagavond in Sporthal Zwijsen in Veghel. Coach Paul van  Asseldonk had griep maar afgevuld met paracetamol weigerde hij zich er aan over te geven en coachte de nog ongeslagen koploper naar een 99-63 zege. De bezoekers kregen een prima basketbalwedstrijd te zien waar de Veghelaren vaak strooiden met hoogstandjes basketbal. Welgeteld vijftien driepunters was de wedstrijd rijk wat het alleen nog maar mooier maakte.

Door: Peter Kuijpers

Van Asseldonk kon een nagenoeg volledig team aan de beginworp krijgen. Alle sterkhouders waren aanwezig waar de thuisclub met raketstart begon en uitliep naar 16-5. Twee vrije worpen en een driepunter brachten de Wijchenaren weer wat terug in de race alhoewel dat maar schijn was. Onder de basket is aanvoerder Bart van de Horst amper te verdedigen, maar als de lange aanvaller van Attacus ze ook nog van buiten de driepuntlijn binnen gaat gooien gaan alle alarmbellen rinkelen bij de tegenstander. "Daar heeft Bart op getraind deze zomer. Ja echt, daar heeft-ie hard aan gewerkt" ,wist Van Asseldonk in het voorbijgaan nog te melden. Met 26-15 eindigde het eerste kwart.

Koploper
Het tweede kwart werd het verschil steeds maar significanter wat een ruststand gaf van 50-28 in Veghels voordeel. Pa Findhammer riep zijn zoon Thijs nog toe dat hij in de tweede helft een pilsje ging pakken. Of hij dat in praktijk bracht is niet bekend hij zou in ieder geval veel moois gemist hebben. Vooral na het derde kwart met een stand van 80-43 werd de Wijchense handdoek geworpen. De uiteindelijke score was 99-63 in stijl afgesloten door aanvoerder Van der Horst met een enorme dunk. Prima zege van de trotse Veghelse koploper en nog ongeslagen door het leven gaat. Coach Paul van Asseldonk was snel weg op weg naar de dekens, grog en antibiotica. Een betere elixer als de grote zege van zijn team kon hij zich niet wensen. 

Kwartstanden: 26-15, 24-13, 30-15 en 19-20

Peter Kuijpers sprak na afloop met aanvoerder Bart van der Horst van Attacus

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant