Afbeelding
UPDATE

Boeren laten van zich horen in Veghel

Algemeen 3.634 keer gelezen

16.30 uur:
Later op de middag zijn er verschillende boeren gestopt op de parkeerplaats voor de Sligro. Ook zijn er toch weer vijftien tractoren naar het distributiecentrum van de Jumbo gereden. Er is veel politie op de been. De boeren zijn inmiddels weer vertrokken. De acties zijn vooral ongeorganiseerd. 

De politie Oost-Brabant waarschuwt voor een drukke spits.

11.20 uur:
Een aantal boeren zijn toch weer terug in Veghel. Ze rijden rondjes om het distributiecentrum van de Jumbo op de Amert en in de buurt van het hoofdkantoor op de Zuidkade. Supermarkten hebben zich zo goed mogelijk voorbereid op acties bij distributiecentra, laat brancheorganisatie CBL weten. Wat voor maatregelen er zijn genomen willen ze niet zeggen.

Ook zijn er een aantal boeren gesignaleerd op de Noordkade in Veghel, maar daar waren ze snel weer weg. 


Boeren bij het DC van de Jumbo in Veghel.


VEGHEL | Zo'n vijftien tractoren hebben zich woensdagochtend laten zien en horen in Veghel. Ze verzamelden met zijn alle bij Abemec op de Pater van Den Elsenlaan, een paar minuutjes verwijderd van het distributiecentrum van de Jumbo. Bij Abemec hebben ze enige tijd binnen gezeten en kregen ze bezoek van de politie. De boeren werden nauwlettend in de gaten gehouden door de politie en ook bij het distributiecentrum van de Jumbo was politie ter plaatse. Uiteindelijk bleef het bij een vreedzaam protest.

Via de Ncb-laan, waar de boeren de Jumbo Foodmarkt toeterend aan de rechterkant voorbij reden, werd de weg vervolgd via de Sluisstraat, Rembrandtlaan en Udenseweg richting Mariaheide. Vlak voor Mariaheide draaide de stoet af om via de Goordonksedijk Uden binnen te rijden. 

Vreedzaam protest
Het protest van de boeren in Veghel verliep verder vreedzaam. Ze lieten het verkeer passeren wanneer mogelijk. Alleen bij rotondes werd de weg even geblokkeerd om op elkaar te wachten. Er werd wel flink geclaxonneerd wanneer er collega-boeren of mensen uit de bouw de stoet passeerden. Er deden zich geen calamiteiten of vervelende situaties voor. De vijftien tractoren konden rekenen op een aantal nieuwsgierige mensen die langs de weg stonden. 


De boeren blokkeren een rotonde om op elkaar te wachten.

De boeren kregen bij Abemec bezoek van de politie.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant