In De Oerclub verkent een viertal mannen de grenzen van hun mannelijkheid.
In De Oerclub verkent een viertal mannen de grenzen van hun mannelijkheid. Foto: Ben van Duin
VEGHELSE TONEEL PUBLIEKSPRIJS

De grenzen van mannelijkheid verkennen

Algemeen 438 keer gelezen

VEGHEL | Golden Palace maakt fysiek theater. In hun tragikomische voorstellingen verschuift het realisme ongemerkt naar het absurde. De Oerclub, de nieuwe voorstelling van Golden Palace, is een voorstelling waarin een viertal mannen de grenzen van hun mannelijkheid verkent. De Oerclub is op zaterdag 11 januari te zien in het Magazijn, een van de kleine zalen van Theater De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

Theatergezelschap Golden Palace is een meester in het fileren van het menselijk functioneren. Hun voorstellingen zijn herkenbaar omdat ze gaan over menselijke behoeftes.
"Vlijmscherp, zeer humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog", schreef de Volkskrant al eens.

Kunst van het baren
In De Oerclub buigt het gezelschap zich over de kunst van het baren. Kunnen mannen tippen aan de oerkracht van vrouwen?
Volgens Theaterkrant.nl is het alsof je bij De Oerclub even in een compleet ander universum stapt.
"Dat is bijzonder in deze tijden van relativisme en realisme in het theater."

'Ik zou zo graag zien dat mannen zich bevrijden van het aan hun opgedrongen emotionele keurslijf'


Theatrale rollercoaster
Vrouwen veroveren steeds meer terrein op gebieden die van oudsher aan mannen toebehoren. Het slechte nieuws is dat veel mannen zich wat onzeker zijn gaan voelen en hierdoor hun identiteit kwijtraken, aldus Golden Palace. In een theatrale rollercoaster eisen vier mannen hun plek weer op, maar op onverwachte wijze.
Regisseuse Ingrid Kuijpers: "Ik zou zo graag zien dat mannen zich bevrijden van het aan hun opgedrongen emotionele keurslijf. Ik hoop dat De Oerclub daar een beetje bij kan helpen."

Veghelse Toneel Publieksprijs
Golden Palace is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.
De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant