Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Ties
VIDEO

Indoor locaties, tenten en overkappingen op evenementen rookvrij

  •   keer gelezen

REGIO | De stichting Front of House, bestaande uit diverse (grote) evenementenorganisatoren uit Noord-Brabant die zich inzetten voor de overkoepelende belangen van Brabantse evenementen, presenteert een campagne die roken in indoor locaties, tenten en/of overkappingen tegengaat. Met de No Smokey campagne wil de stichting als collectief optreden tegen het rookgedrag van bezoekers op evenementen.

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) maakt geen onderscheid tussen tent of kroeg en komt onaangekondigd controleren op festivals en evenementen. Wordt er gerookt in een indoor locatie, tent of onder een overkapping, dan kunnen de boetes voor de organisatie oplopen tot 13.500 euro per tent en dat is dodelijk voor organisatoren. Zij stellen dat bezoekers, horecamedewerkers, beveiligers en artiesten recht hebben op een rookvrije omgeving, maar beboete de organisaties wanneer er gerookt wordt.

Video
De No Smokey campagne is gelanceerd middels een video, gepost op de social media kanalen van de festivals van de organisatoren (denk hierbij onder andere aan: Intents, Lakedance, 7th Sunday Festival, Wish Outdoor, Ploegendienst, Hockeyloverz, Paperclip, Karma Outdoor, Shockerz en Breakout Run). Deze kanalen hebben een bereik van bijna een miljoen festivalbezoekers.

Consequenties
Vanaf 2020 wordt er door de organisaties aangesloten bij Front of House noodgedwongen strenger gecontroleerd op het rookgedrag van de bezoekers. Met de No Smokey campagne worden bezoekers vooraf en tijdens het evenement bewust gemaakt dat roken in indoor locaties, tenten en/of overkappingen verboden is met mogelijk zelfs verwijdering van het evenemententerrein. Deze consequenties zijn nodig om boetes vanuit de NWVA tegen te gaan. De organisaties vragen hun bezoeker om begrip en beloven er weer een prachtig festivalseizoen van te maken.

Meer informatie is te vinden op: www.nosmokey.nl.

Meer berichten