Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
In verschillende horecagelegenheden in Veghel werd er een voedzame bodem gelegd.
In verschillende horecagelegenheden in Veghel werd er een voedzame bodem gelegd. (Foto: Ad van de Graaf)
FOTOREPORTAGE

Lustrumeditie Heerenzitting succesvol verlopen

  •   4979 keer gelezen

VEGHEL | De tiende editie van de Heerenzitting Uden/Veghel is afgelopen zondag wederom succesvol verlopen. In de fraaie ambiance van de Koekbouw op de Noordkade in Veghel beleefden zo'n vijfhonderd, keurig in smoking gestoken, 'heeren' een meer dan aangename dag. Het bestuur nam tijdens deze lustrumeditie afscheid. Volgend jaar is de organisatie in handen van een gloednieuw bestuur. "Het was een mooie editie om mee af te sluiten. We wensen het nieuwe bestuur veel succes", aldus Edwin van den Boom, sinds de eerste editie betrokken bij de organisatie van de Heerenzitting.

Nadat er in verschillende horecagelegenheden in Veghel een voedzame bodem was gelegd en het eerste pilsje was genuttigd, toog het gezelschap gezamenlijk al wandelend naar de Noordkade. De stoet verplaatste zich in alle rust van de Markt naar de Noordkade. De 'optocht' trok, ondanks de regen, weer wat bekijks.

Feest
Toen de 'heeren' eenmaal allemaal binnen waren in de betoverende sfeer van de Koekbouw barstte het feest los. De alcohol vloeide rijkelijk en er werd volop genoten van de lekkere versnaperingen die werden voorgeschoteld. Er waren optredens van onder andere Antje Monteiro en Veghelaar Marcel Janssen. Wolter Kroes maakte op een zeer indrukwekkende wijze zijn entree. Iets wat hij en de bezoekers van de Heerenzitting niet snel zullen vergeten.
Later op de avond waren ook de vrouwen welkom. Het bleef nog lang onrustig in de Koekbouw. 

Meer berichten