Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De Steven Troch Band klimt zondag op het podium van de Afzakkerij.
De Steven Troch Band klimt zondag op het podium van de Afzakkerij. (Foto: )

Steven Troch (BE) bluesband, fijne mix van blues en roots

  •   158 keer gelezen

VEGHEL | In De Afzakkerij op de Veghelse Noordkade staat op zondag 19 januari om 15.00 uur de Steven Troch Band op het podium. Zonder twijfel één van de fijnste bands die enkele van de beste hedendaagse en vintage style blues speelt die je in Europa kan horen. Steven Troch werd in zijn late tienerjaren door de blues 'besmet' en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een schitterende traditionele bluesharp-speler met een extra dosis originaliteit. De toegang tot dit optreden is gratis.

Het zou hem echter tekort doen om hem enkel als een goede harmonica speler te bestempelen. Steven Troch is ook een volwaardige vocalist en originele songwriter.
Hohner ambassadeur Steven Troch is een muzikaal polyglot, hij zingt zoals hij het meent, blaast badass-harmonica en schrijft zijn eigen songs. Deze winnaar van twee internationale harmonica wedstrijden haalt zijn inspiratie van de oude bluesmasters en muzikanten zoals Gary Primich, William Clarke, Steve Baker en Joe Filisko. Steven omhelst de opwindende akoestische en versterkte bluessounds van Chicago en combineert ze met verschillende invloeden waar hij altijd nog een persoonlijke touch aan toevoegt. Hij verbaasde critici en publiek met zijn rechttoe rechtaan muziek. Steven heeft verschillende internationale artiesten begeleid en speelde harmonica op meer dan vijftien albums.
Steven heeft zich omringd met zeer getalenteerde en ervaren muzikanten. Top Notch gitaarspeler Little Steve van der Nat, powerhouse Liesbeth Sprangers en no-nonsense drummer King Berik complementeren de Steven Troch Band.

Meer berichten