Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Alzheimercafé in Het Klooster

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Alzheimercafé Uden-Meierijstad is op dinsdag 21 januari in Het Klooster aan de Deken van Miertstraat 8 (hoofdingang) in Veghel. Het café is van 19.30 uur tot 21.30 uur geopend, de zaal is om 19.00 uur open. De toegang is gratis.

Als een naaste dementie heeft, verandert de relatie ingrijpend. Dat vraagt nogal wat incasserings- en aanpassingsvermogen. Iedereen is anders en zal hiermee anders omgaan. De verbondenheid blijft bestaan en soms ervaar je momenten waarin je je naaste weer even herkent. Meestal geeft dementie je de tijd om stapje voor stapje te wennen aan de nieuwe situatie. Als je naaste dementie heeft, verdwijnen de vanzelfsprekendheden die je in het dagelijks leven houvast geven. Dat wat je gewend was te doen, verandert. Mantelzorgers vertellen wat het voor hen betekent en hoe zij hiermee omgaan.
Het Alzheimercafé is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Onder leiding van een geschoolde gespreksleider kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over het leven met dementie. Het Alzheimercafé Uden-Meierijstad wordt met ingang van 2020 om en om in Uden en Veghel gehouden. Op 21 januari is iedereen welkom in Het Klooster. Het café is van 19.30 uur tot 21.30 uur geopend, de zaal is om 19.00 uur open. De toegang is gratis.

Meer berichten