Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Nieuwe voorzitter Stichting Toegankelijk Meierijstad

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het bestuur van de Stichting Toegankelijk Meierijstad (STM) heeft Riens van Raaij benoemd tot nieuwe voorzitter. Riens is per 1 januari 2020 begonnen en volgt Wilma Gevers op, die vanaf 4 juli 2017 voorzitter is geweest.

Het bestuur heeft gezocht naar iemand die uit de gehandicaptenwereld komt. Riens is 66 jaar, getrouwd, heeft twee kinderen en een kleinzoon. Hij is 21 jaar lichamelijk gehandicapt door een motorongeluk en nu een geoefend (sport)rolstoelgebruiker. Riens zet zich al jaren in voor de gehandicaptensport (ParaGamesSchijndel, Sport Awards Meierijstad en rolstoeltennis). Hij onderhoudt ook contacten met Uniek Sporten Den Bosch en de Esther Vergeer Foundation. Hij kan de positie van STM in de sportwereld van mensen met een beperking versterken en uitbreiden.
Riens is voorzitter geweest van het voormalig Platform Gehandicaptenoverleg Schijndel (PGOS) en is actief als beoefenaar en manager van de gehandicaptensport. Verder is Riens al enkele jaren lid van de werkgroep STM in Schijndel. "Het voorzitterschap van STM is een nieuwe uitdaging voor me", zegt Riens.
Riens vindt het belangrijk dat mensen met een beperking opkomen voor zichzelf als volwaardig lid van de samenleving en hun eigen belangen behartigen.

Meer berichten