Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Werk Ohne Autor is een film van de regisseur van het Oscar-winnende Das Leben Der Anderen.
Werk Ohne Autor is een film van de regisseur van het Oscar-winnende Das Leben Der Anderen. (Foto: )

Indrukwekkend Duits Drama in filmhuis De Blauwe Kei

  •   237 keer gelezen

VEGHEL | Werk Ohne Autor is op maandag 20 januari te zien in theater De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. Deze film gaat over een kunststudent die via de liefde verbonden raakt met het dubieuze oorlogsverleden van zijn schoonvader. Werk Ohne Autor is een indrukwekkend filmepos van de regisseur van het Oscar-winnende Das Leben Der Anderen. De film Werk Ohne Autor is om 20.15 uur te zien in de Grote Zaal.

Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth ontmoet, wordt hij op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband, is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn echter verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw.

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscarwinnende Das Leben der Anderen, baseerde zich voor deze film op het levensverhaal van kunstenaar Gerhard Richter.

'Henckel von Donnersmarck weet gitzwarte bladzijden uit zijn vaderlandse geschiedenis op meesterlijke wijze te combineren met een intiem drama', schrijft De Telegraaf. 'Een nagenoeg perfecte film', voegt Filmtotaal daaraan toe.

Kaarten voor Werk Ohne Autor kosten 9 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Meer berichten