Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Er is zaterdag ook een Silent Disco.
Er is zaterdag ook een Silent Disco. (Foto: )

Nieuw indoorfestival 'Veghel By Day' komt naar de Noordkade

  •   keer gelezen

VEGHEL | Veghel By Day strijkt zaterdag 18 januari voor het eerst neer op de Noordkade in Veghel. Veghel By Day is een overdagsfestival met meerdere area's met ieder zijn eigen muziekstijl en concept. "Wij geven 'daydrinking' een compleet nieuwe betekenis", aldus de organisatie.

By Day is een festival dat in meerdere steden gehouden wordt en zich richt op grote groepen. Denk hierbij aan bedrijven, teams en grote vriendengroepen. De gemiddelde leeftijd is 25 jaar (tussen de 18 en 32 jaar). Doordeweeks hebben de meeste bezoekers een full-time baan. In het weekend hebben ze vrije tijd die ze graag invullen door met vrienden wat te gaan drinken. "De doelgroep luistert graag naar verschillende muziekstijlen zoals hitjes, house en disco classics. Ze hebben behoefte aan een festival bomvol beleving, acts, food en concepten. Dat is precies wat wij onze bezoekers met By Day geven", zo laat de organisatie weten.

Uit ervaring blijkt dat de doelgroep waar By Day zich op focust het erg fijn vindt om op festival tijden uit te gaan. Ze gaan liever tussen 13.00 uur en 23.00 uur stappen dan tot diep in de nacht. Dit is een van de redenen waarom By Day een succes is in verschillende steden. By Day houdt rekening met de lokale ondernemers en verbindt horecaondernemers met elkaar en werkt stad gebonden.

Grootheden in het hedendaagse uitgaansleven Rewind en Herrie met Gerrie en Terug Naar Toen komen zaterdag naar de Noordkade. Zij moeten zorgen voor een gigantische dosis gezelligheid. Verder zijn er verschillende foodtrucks aanwezig. Daarmee wil de organisatie nog meer het festival gevoel creëren. Tickets kunnen hier worden aangeschaft.

Meer berichten