Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Voor Vehchele is 'Ons Landschappelijk Erfgoed' het thema van 2020

  •   keer gelezen

VEGHEL | Voor Heemkundekring Vehchele staat 2020 in het teken van 'Ons Landschappelijk Erfgoed'. Dit thema loopt dit jaar als een rode draad door de activiteiten van de Veghelse heemkundekring. Op dinsdag 21 januari vindt in samenwerking met de bibliotheek de aftrap plaats in de Raadzaal op de Markt in Veghel. Onder de noemer Historisch Café spreken meerdere sprekers vanuit hun deskundigheid over dit onderwerp.

Er zijn de 21ste drie sprekers die elk twintig minuten het woord voeren. Annemie Burger, oud-medewerker bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en oud-secretaris van de provincie, is lid van Heemkundekring Vehchele. Zij vertelt de belangstellenden over de ontwikkeling van ons landschap dat beïnvloed wordt door maatschappelijke inzichten en behoeften.
Rolf Vonk, medewerker van Erfgoed Brabant, legt de betekenis uit van de cultuurhistorische waardekaart van de gemeente Meierijstad en met name Veghel. Wat is er in ons landschap de moeite waard om zuinig op te zijn en wat vertelt het landschap ons over onze geschiedenis?
Twee beleidsmedewerkers van de gemeente schetsen als laatste de veranderingen in het gebruik en de inrichting van de leefomgeving als gevolg van andere inzichten en klimaatverandering.
Na een uurtje luisteren is het tijd voor een drankje. Vervolgens is er uitleg over de Landschapstriënale die dit jaar in Brabant en zeker in Meierijstad gestalte krijgt. Heenkundekring Vehchele draagt daar graag een steentje aan bij.
Alle belangstellenden zijn hierbij welkom, zeker mensen die zich betrokken voelen bij het landschap of het groen en het blauw (water) in onze omgeving. De bijeenkomst in Het Raadhuis start om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten