Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De nieuwe indeling van de Jumbo wordt bekeken.
De nieuwe indeling van de Jumbo wordt bekeken.
+ Plattegrond

Fikse verbouwing Jumbo: 'Wij hebben straks het grootste assortiment binnen de Jumbo'

  •   8407 keer gelezen

VEGHEL | De Jumbo Foodmarkt wordt momenteel grondig verbouwd. De supermarkt op de Noordkade in Veghel is sinds zondag dicht. Vrijdag om 08.00 uur zijn de klanten weer welkom. In een relatief korttijdsbestek wordt er veel veranderd aan de winkel.

De indeling van de winkel wordt anders. Producten komen in andere schappen te liggen en het assortiment wordt flink uitgebreid. "Er komt een verse salade- en olijvenbar waar men zelf kan opscheppen, er worden meer dan honderd speciaal bieren toegevoegd aan ons aanbod, er komen meer vega én veganproducten in de winkel te liggen, een verse noten afdeling, de slijterij krijgt een uitgebreider assortiment en het brood- en banketassortiment wordt een stuk ruimer. Verder doet een breed assortiment La Place producten hun intrede in de winkel", laten filiaalmanagers Michael Klaassen en Patrick van Gorkum weten. Het is een greep uit de wijzigingen die de Jumbo momenteel ondergaat. Naast de uitbreiding van het assortiment krijgt de winkel er een speciale plek bij waar klanten warme snacks, sandwiches en soepen kunnen kopen. Deze worden allemaal vers bereid. Het gebak wordt verplaatst naar de bakkershoek.


De plattegrond van de vernieuwde Jumbo Foodmarkt.

Extra winkelruimte
Het punt waar de daghap gescoord kon worden, verdwijnt uit de winkel. Michael vertelt wat ervoor in de plaats komt: "Een grill waar sateetjes, hamburgers en hotdogs worden verkocht. Het Aziatische buffet komt ernaast te zitten en krijgt een iets andere uitstraling. Het kan zijn dat we daar op den duur een wisselbuffet van maken."
De winkel krijgt er in totaal zo'n 108 meter extra winkelruimte bij. De supermarkt wordt echter niet groter qua vierkante meters. Michael legt uit hoe dat kan: "De schappen worden iets langer en op de kopse kant bouwen we de hoogte in. Zo creëren we extra winkelruimte voor bijvoorbeeld sportdranken, gezonde frisdranken, chocolade, afbakbroden en pasta's. Wij hebben straks het grootste assortiment binnen de Jumbo."

Droge mist
De Jumbo Foodmarkt start verder met een pilot. De groente en fruit worden straks besprenkeld met droge mist. Iets wat in de Zuid-Europese supermarkten al langer voorkomt. De nevel houdt de groente en fruit vijf graden cooler. "Dat komt de kwaliteit van de producten ten goede. Ze blijven bovendien langer houdbaar", geeft Patrick aan.

Foodcafé
Het Foodcafé is ook dicht en krijgt een flinke upgrade. Zo komt er een verdieping bovenop en gaat het aantal zitplaatsen van ongeveer 100 naar 315.
Tijdens het heropeningsweekend (start vrijdag 17 januari om 08.00 uur) ontvangen klanten bij 15 euro aan boodschappen een designer 'Hallo Jumbo' tas. Op is op.
Het Jumbo Pick Up Point blijft tijdens de verbouwing in gebruik.

Meer berichten