Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Thomas van Sinten won de voorronde in Veghel.
Thomas van Sinten won de voorronde in Veghel.

Johan Vlemmix naar Veghel voor NK Axe Throwing

  •   keer gelezen

VEGHEL | Voor het eerst wordt het Nederlands Kampioenschap Axe Throwing, ook wel bijlwerpen, georganiseerd in Nederland. De finale wordt gespeeld bij Axe Throwing Veghel op de Noordkade. Johan Vlemmix is tijdens de festiviteiten in Veghel aanwezig.

Wie wint de allereerste editie van het Nederlands Kampioenschap Axe Throwing? Dat wordt zondag 19 januari duidelijk. Tijdens de eerste voorrondes in Veghel en Utrecht streden afgelopen zondag zestig deelnemers voor een plaats in de finale. Omdat de sport in Nederland nog nieuw is, konden belangstellenden van ieder niveau zich inschrijven. Tijdens de voorrondes onderscheidde het talent zich van de amateurs. Aanstaande zondag 19 januari nemen 32 deelnemers het tegen elkaar op in de finale.

Johan Vlemmix
Johan Vlemmix is tijdens de festiviteiten op het terrein van Axe Throwing Veghel aanwezig. "Johan is zondag de entertainer. Hij opent onder andere de finaleronde en doet daarvoor een woordje."
De winnaar mag zich niet alleen het komende jaar Nederlands kampioen Axe Throwing noemen, er ligt daarnaast ook nog eens 1000 euro aan prijzengeld op hem of haar te wachten.

Finale
Belangstellenden zijn zondag vanaf 13.00 uur welkom om deze eerste Nederlandse finale te komen bekijken bij Noordkade Uitjes in Veghel (Verlengde Noordkade 4a, Veghel). Meer informatie is te vinden op: www.nkaxethrowing.nl.

Meer berichten