Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Fay Sanders won de eerste ronde.
Fay Sanders won de eerste ronde.

Fay en Noemie kronen zich tot voorleeskampioenen

  •   keer gelezen

VEGHEL | Fay Sanders en Noemie Daandels zijn nog in de race om namens Meierijstad mee te doen aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Afgelopen woensdagmiddag kwamen zij tijdens de regionale voorrondes in de Veghelse bibliotheek als winnaar uit de bus. Beide dames gaan op donderdag 6 februari de strijd aan met de winnaars uit Sint-Oedenrode en Schijndel.

Doordat er in de voormalige kern van Veghel zoveel basisscholen staan, werd de regionale voorronde in tweeën geknipt. Fay Sanders kwam als eerste winnares uit de bus. De leerlinge van basisschool 't Ven blies de jury omver met een passage uit het boek Het meisje in de rode bus van Nienke Hagemeyer. "Fay nam het publiek helemaal mee in haar verhaal. De gekozen passage was spannend en origineel. Bovendien bouwde Fay de spanning erg goed op", aldus de jury bestaande uit Berry Tomas (directeur SKIPOV), Lia Verhagen (voormalig lerares en nu verbonden aan de VoorleesExpress) en Ties van Dooren (hoofdredacteur Stadskrant Veghel). De jury lette onder andere op intonatie, tempowisselingen, het stemgebruik bij het verhaal en de verstaanbaarheid.

Hannekelief
De tweede ronde werd gewonnen door Noemie Daandels. Zij las voor uit het boek Hannekelief van André van der Linden. De jury roemde de leerlinge van basisschool Maria ter Heide vanwege haar bijzondere boekkeuze. Verder nam Noemie het publiek helemaal mee in haar verhaal. Iedereen zat van het begin tot het einde muisstil te luisteren.


De winnares van de tweede ronde: Noemie Daandels.

Avontuur
De finale van de voorleeswedstrijd van Meierijstad is op donderdag 6 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Raadzaal van de bibliotheek in Veghel. Dan wordt bekend wie er doorgaat naar de regionale finale. Om Nationaal Voorleeskampioen te worden moeten de voorleestalenten na de regionale finale nog de provinciale finale en nationale finale overleven. Een lange weg, maar voor Fay en Noemie kan het avontuur nu al niet meer stuk.

Meer berichten