Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Wethouder Coby van der Pas en projectleider Jack Monde.
Wethouder Coby van der Pas en projectleider Jack Monde. (Foto: Ad van de Graaf)

Meierijstad On Stage vraagt bedrijfsleven om steun

  •   keer gelezen

VEGHEL/SCHIJNDEL/SINT-OEDENRODE | In de gemeente Meierijstad is afgelopen jaar een mooi nieuw initiatief van start gegaan: Meierijstad on Stage. Het helpt jaarlijks zo'n 1000 leerlingen van het vmbo in onze gemeente bij het maken van keuzes voor vervolgonderwijs, toekomstige banen en een gelukkige toekomst. Het verkrijgen van goed geschoolde en gemotiveerde medewerkers, bij voorkeur uit onze eigen regio, wordt voor elke ondernemer een steeds groter wordende uitdaging. Jonge mensen tijdig inspireren en kennis laten maken met hun toekomstige beroep en werkgevers is dus heel belangrijk. De grootte van het bedrijf is niet belangrijk, passie voor het vak wel.

Inmiddels hebben zich al zo'n 70 beroepsbeoefenaars uit onze gemeente opgegeven om deel te nemen aan het Beroepenfeest op 4 maart (Koekbouw Noordkade) en DoeDag op 17 maart. Daaronder een aantal mooie grote gerenommeerde bedrijven, maar de leerlingen van de deelnemende scholen (Fioretti College en Elde College) hebben ook veel belangstelling voor bijvoorbeeld horeca, productie, logistiek, detailhandel, woninginrichting, uiterlijke verzorging of ambachtelijk werk. Het zou dan ook heel fijn zijn als de organisatie het aantal aanmeldingen nog kan verdubbelen voor eind januari.

Dat aantal is echt nodig vanwege het aantal deelnemers en gelet op het aantal grote en kleinere ondernemingen in onze de gemeente Meierijstad zou dat ook zeker moeten kunnen. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelding ga naar de website www.meierijstadonstage.nl

Waar gaat het om?
Een beroep kiezen is een zoekproces. Waar ben je goed in, waar word je blij van en welk beroep hoort daar bij? Zo'n 1000 vmbo-leerlingen van het Elde College in Schijndel en Fioretti College in Veghel die meedoen aan Meierijstad On Stage staan ook dit schooljaar voor de keuze: welke sector en vervolgopleiding ga ik straks kiezen? Doen en beleven in de praktijk helpt hen enorm bij het maken van een keuze. Wil je hen een inkijkje geven in de praktijk van je beroep? Doe dan mee aan het vmbo Beroepenfeest en de Doe Dag. Je hebt wellicht belang bij die keuze als het gaat om toekomstige medewerkers voor het bedrijf. Enthousiasme en passie voor het vak is belangrijker dan de grootte van het bedrijf.

Wat houdt meedoen in?
Tijdens het Beroepenfeest op woensdag 4 maart in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel houd je of een vertegenwoordiger van je bedrijf korte gesprekken met leerlingen die geïnteresseerd zijn. Op de Doe Dag op dinsdag 17 maart ontvang je de leerlingen die er nog meer over willen weten op je werkplek. Het aantal leerlingen en het tijdstip valt nader te bepalen.
Wat krijg je daarvoor terug? Je maakt kennis met geïnteresseerde leerlingen met een frisse blik op de praktijk. Tijdens de borrel na afloop van het Beroepenfeest leg je nieuwe contacten voor je netwerk. Je krijgt een vermelding op meierijstadonstage.nl. Dit is een website die 1000 jongeren en hun ouders, maar even zoveel geïnteresseerden bezoeken als voorbereiding op het Beroepenfeest.
Opgeven kan via www.meierijstadonstage.nl. Wacht niet te lang want de scholieren zijn al begonnen met hun oriëntatie.

Meer berichten