Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

D66 Meierijstad heeft een nieuwe voorzitter

  •   keer gelezen

SCHIJNDEL | Op een goed bezochte algemene afdelingsvergadering van D66 Meierijstad hebben de democraten een nieuwe voorzitter gekozen. Carly van de Akker volgt Hans de Rooij op die na zes jaar als voorzitter statutair dient af te treden.

Hans toont zich verheugd met de nieuwe voorzitter: "Carly start op een goed moment. We zitten midden in de voorbereiding van ons verkiezingsprogramma en in 2021 begint de werving voor de lijst van kandidaten die D66 gaan vertegenwoordigen bij de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022." Ook fractievoorzitter Marrik van Rozendaal is blij: "Carly is een ervaren D66'er. Dit geeft ons stabiliteit in het bestuur zodat wij ons vanuit de fractie op de politieke uitdagingen kunnen richten."
Carly van de Akker is geen onbekende in Meierijstad. Zo heeft zij jarenlang deel uitgemaakt van het bestuur na de oprichting van de afdeling, nu zes jaar geleden. Daarnaast is zij actief geweest in de stemadvies commissie van de partij voor de herindelingsverkiezingen van de toen nieuwe gemeente Meierijstad.
De nieuwe voorzitter heeft er duidelijk zin in: "Ik kijk er naar uit om op een ondersteunende wijze D66 een partij te laten zijn die er toe doet binnen Meierijstad, samen met de vele gedreven mensen die binnen onze partij actief zijn." Carly is 47 jaar, in het dagelijks leven werkzaam als leerkracht bij De Beemd in Schijndel. Carly is getrouwd en moeder van twee kinderen.

Meer berichten