Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het Pieter BrueghelHuis in Veghel.
Het Pieter BrueghelHuis in Veghel. (Foto: Ad van de Graaf)

Het is gewoon gezellig in het Autismecafé

  •   keer gelezen

VEGHEL | Alle Sinterklaas- en Kerstvieringen, de feestelijke bijeenkomsten met familie, vrienden en collega's, het vuurwerk en alle goede wensen en voornemens zitten weer opgeborgen in ons geheugen als op maandag 27 januari het Autismecafé in Veghel opnieuw zijn deuren opent. Mensen met autisme en hun naasten zijn van harte welkom om dan tussen 19.30 uur en 22.00 uur binnen te lopen bij het PieterBrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel.

Iedere laatste maandagavond van de maand komen daar enkele tientallen mensen bijeen. Zij maken een praatje met elkaar, spelen een spel onder het genot van een drankje of zitten daar de dingen die gebeuren in zich op te nemen. Het is er gewoon gezellig en iedereen mag er zichzelf zijn. De toegang is gratis, aanmelden hoeft niet en later komen of eerder weggaan is geen probleem.

Rustig hoekje
Het café is er voor en door mensen met autisme vanaf 18 jaar en hun naasten. Bezoekers komen niet alleen uit Meierijstad, maar ook uit Boekel, Landerd, Uden, Bernheze en omgeving. In het café hangt een sfeer, zoals je dat in een café kunt verwachten. Er worden vrolijke en serieuze gesprekken gevoerd, soms onderbroken, als iemand enthousiast opgaat in een spel. Ideeën over de invulling van de maandelijkse ontmoetingsavonden zijn welkom. Daarom zijn de organisatoren er ook blij mee, dat er iedere keer weer nieuwe mensen binnenlopen. Het is niet moeilijk om aansluiting te krijgen in het Autismecafé. Je kunt aanschuiven bij een groepje of in een rustig hoekje gaan zitten als je niet zo'n behoefte hebt aan de gezellige drukte. Neem contant geld mee om je consumpties te betalen, want je kunt er niet pinnen.

Meer berichten