Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Hannie van Duijnhoven stelt haar Happy Meal speelgoedjes tentoon.
Hannie van Duijnhoven stelt haar Happy Meal speelgoedjes tentoon. (Foto: )

Tentoonstelling Happy Meal speelgoedjes op verzamelbeurs

  •   keer gelezen

EERDE | De afdeling Zuid-Nederland van 'De Verzamelaar' houdt op zondag 26 januari een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Deze keer houdt Hannie van Duijnhoven uit Uden een tentoonstelling met haar verzameling Happy Meal speelgoedjes.

Hannie begon rond 1998 met het verzamelen van Happy Meal speelgoedjes. Na het verzamelen van Flippo's besloot ze op zoek te gaan naar een nieuwe verzameling. Iets wat heel lang door zou gaan en waar niet te moeilijk aan te komen was en wat zeker niet veel zou kosten. Op rommelmarkten, die zij regelmatig bezocht, lagen altijd volop McDonald's speelgoedjes in de dozen. Meestal kon je ze kopen voor 10 of 20 cent per stuk. Al snel had ze een flinke verzameling bij elkaar gespaard. Op internet ging ze op zoek naar een overzicht van de speelgoedjes, maar omdat alle sites verschillende informatie gaven, heeft ze zelf een catalogus samengesteld. Later heeft zij deze catalogus ook online gezet op: mackies.verzamel-ik.nl.

Naast deze tentoonstelling bieden ook Fons en Xandra Cornelissen uit Boxmeer hun verzameling aan. Zij zijn een paar jaar geleden gestopt met het verzamelen van Happy Meal speelgoedjes.

Meer informatie is te vinden op: verzamelbeurseerde.nl. De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 26 januari van 09.00 uur tot 12.00 uur in gemeenschapshuis 'De Brink' aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde.
Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen. De entree van beurs is 1.50 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis binnen.

Meer berichten