Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Van links naar rechts: Wethouder Rien Wijdeven van gemeente Bernheze, wethouder Menno Roozendaal en wethouder Henri Willems van gemeente Boekel.
Van links naar rechts: Wethouder Rien Wijdeven van gemeente Bernheze, wethouder Menno Roozendaal en wethouder Henri Willems van gemeente Boekel.

Bernheze en Boekel verlengen samenwerking met Meierijstad

  •   keer gelezen

VEGHEL | Gemeenten Bernheze en Boekel verlengen de dienstverleningsovereenkomst (DVO) Sociale Zaken en Werkgelegenheid met de gemeente Meierijstad. De colleges van de samenwerkende gemeenten Meierijstad, Bernheze en Boekel hebben besloten om de dienstverleningsovereenkomst Sociale Zaken en Werkgelegenheid te verlengen met drie jaar, voor de periode van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022. De colleges van Bernheze en Boekel geven aan het partnerschap te waarderen en tevreden te zijn over de dienstverlening door gemeente Meierijstad.

Een onderzoek op de verschillende onderdelen van de dienstverlening was de basis van het besluit. Een onderdeel van het onderzoek was een klantbelevingsonderzoek, waarbij aan klanten is gevraagd hoe ze de dienstverlening hebben ervaren. Conclusie van de onderzoeken is dat de kwaliteit een dikke voldoende krijgt.
Voor de komende periode ligt de aandacht op de doorontwikkeling van één toegang voor Wmo, jeugd en Participatiewet. Het plan is om daar gezamenlijk in samen te werken. De burgers kunnen dan terecht bij één punt en hoeven daarom minder vaak hun verhaal te doen.
Menno Roozendaal, portefeuillehouder Sociaal Domein van de gemeente Meierijstad: "Het vertrouwen dat Boekel en Bernheze in Meierijstad uitspreken met het verlengen van de samenwerking maakt me trots. Onze medewerkers werken er ook hard voor om de goede dingen te doen voor inwoners uit de gemeenten."  Wethouders Rien Wijdeven (Bernheze) en Henri Willems (Boekel) onderstrepen het belang van de samenwerking.

Meer berichten