Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Koninklijke onderscheiding voor Ad van der Heijden

  •   keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Ad van der Heijden (1956) uit Sint-Oedenrode heeft op zondag 19 januari een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Uit handen van burgemeester Kees van Rooij werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die Ad al jaren verricht voor de (Rooise) gemeenschap.

Ad was in de periode van mei 2014 tot december 2016 wethouder van de voormalige gemeente Sint-Oedenrode. Sport, Openbare werken en het kerkdorp Boskant waren zijn aandachtsterreinen. Hij heeft ook de nodige inbreng gehad tijdens de fusie naar de gemeente Meierijstad. Als wethouder heeft hij zich onder andere hard gemaakt voor de aanleg van goede fietspaden, voor goede sportfaciliteiten en voor aanleg en vervanging kunstgras, voor voetbal, hockey en korfbal.

Ad zet zich al meer dan 40 jaren zeer intensief in voor hockeyvereniging MHC Sint-Oedenrode. Hij deed dit in verschillende functies: bestuurslid, hoofd technische zaken, trainer, coach, organisator (internationale) toernooien, deelnemer klusteam, lid gebouwencommissie, scheidsrechter en voorzitter jubileumcommissie. Betrokkene was initiator van de reorganisatie van de hockeyclub en maakte deel uit van de Technische Commissie. Hij initieerde het 'Platform sportpark Kienehoef'. Tevens is hij initiator en organisator van de jeugdvakantieweek. Deze veelheid van functies en verantwoordelijkheden werden langdurig uitgevoerd en vaak met elkaar gecombineerd in de afgelopen veertig jaar.

In 2018 werd Ad benaderd door twee initiatiefnemers voor de organisatie van een SamenLoop voor Hoop in Sint-Oedenrode. Hij was tijdens dit jaar voorzitter van dit lokale evenement dat wordt ondersteund door het KWF. Ad heeft met grote inzet 110-tal vrijwilligers om zich heen verzameld die het gedachtegoed achter het evenement onderschreven en ervoor zorgden dat in de voorbereiding naar het evenement de onderdelen teamwerving, logistiek en veiligheid, sponsoring, amusement, catering en communicatie in afstemming met elkaar tijdig in staat waren een goed lopend en gezellig maar ook veilig evenement neer te zetten. Ad stuurde dertien commissies aan. Dit resulteerde in een indrukwekkende activiteit waarbij alle inwoners meer of minder intensief betrokken waren. Het vierentwintig uur durende evenement heeft duizend deelnemers en duizenden toeschouwers gehad. De opbrengst van de activiteit was hoog. Na de activiteit heeft Ad nog workshops gegeven op vrijwilligers basis voor het KWF om andere dorpen/steden te adviseren hoe een dergelijk evenement georganiseerd kan worden. 

Meer berichten