Zwijsen zet Daniël in de schijnwerpers.
Zwijsen zet Daniël in de schijnwerpers.

Havo 4-leerling Daniël van Uden in de schijnwerpers

Algemeen 1.720 keer gelezen

VEGHEL | In de rubriek TrotZ zet het Zwijsen College enkele leerlingen in de schijnwerpers. Deze keer gaat het om Daniël van Uden.

Daniël is 15 jaar oud en zit in H4. Als hij over zijn thuissituatie vertelt, dan heeft hij het over een happy family, waarbij hij vol trots vertelt over zijn ongewoon samengestelde gezin. Daniël is een bezige bij, hij sport, houdt van fotograferen, knutselt soms een website in elkaar, werkt in een cafetaria, maakt graag tijd vrij voor familie en vrienden, maar de meeste tijd wordt toch in beslag genomen door school.

Leerlingenraad
Zijn resultaten stemmen tot tevredenheid, maar dat is niet zijn enige activiteit, want Daniël maakt al sinds de brugklas deel uit van de leerlingenraad. Dit jaar is hij zelfs voorzitter geworden. Samen met een groep enthousiaste leerlingen zet hij zich in voor meerdere zaken die belangrijk zijn voor de leerlingen van het Zwijsen College, zoals de schoolkrant en schoolfeesten.

Bomvolle agenda
Als Daniël wordt gevraagd naar zijn toekomst, dan zegt hij redelijk resoluut bedrijfskunde. Deze studie lijkt hem op het lijf geschreven, want zonder problemen lukt het hem om zijn eigen bomvolle agenda te combineren met een bedrijvig schoolleven.
"We zullen zeker nog veel van hem horen. Met recht een leerling die TrotZ op zichzelf mag zijn", aldus het Zwijsen College.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant