Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Een grote groep van de 120 mensen die in 2019 naar een passende baan begeleid zijn door IBN en haar samenwerkende partners gemeenten en UWV.
Een grote groep van de 120 mensen die in 2019 naar een passende baan begeleid zijn door IBN en haar samenwerkende partners gemeenten en UWV. (Van Assendelft Fotografie)

120 mensen vonden in 2019 een passende baan dankzij IBN

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS/CUIJK | IBN heeft in Veghel, Uden en Oss in 2019 120 mensen aan een baan geholpen. Dit gebeurde in samenwerking met gemeenten en UWV. "42 procent is in de regio Oss aan het werk gegaan, 30 procent in regio Uden / Veghel en 28 procent in het Land van Cuijk", laat IBN weten.

IBN werkt in de regio nauw samen met gemeenten, UWV, bedrijfsleven en het onderwijs. Samen geven de partijen invulling aan de brede opdracht van de Participatiewet. Naast het helpen met het vinden van een passende werkplek, worden mensen veel nadrukkelijker ondersteund bij hun ontwikkeling en loopbaan en de uitstroom naar een reguliere baan. Hiermee dragen de partners gezamenlijk bij aan het succes van de regio Noordoost Brabant.

Dienstverband
In een ontwikkeltraject worden mensen opgeleid in een beroep waar werk is. Mensen leren vooral in de praktijk en worden daarbij begeleid door IBN. In 2019 hebben 120 mensen een ontwikkeltraject doorlopen bij IBN en zij hebben dit succesvol afgerond. Zij zijn in dienst gekomen bij een andere werkgever of zij hebben bij IBN een dienstverband gekregen voor onbepaalde tijd.

Stappen gezet in ontwikkeling
Caroline van den Elsen, directeur van het bedrijfsonderdeel Participatie: "Hoe mooi is het om te zien welke stappen jullie hebben gezet in jullie ontwikkeling. Stappen waar iedereen beter van wordt. Leuker werk, meer afwisseling en een groter zelfvertrouwen. Ontwikkeling daar draait het dus om."

Meer berichten