Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Marieke van Creij, werkzaam bij gemeente Meierijstad, ging vrijdagochtend op bezoek bij 't Kroontje.
Marieke van Creij, werkzaam bij gemeente Meierijstad, ging vrijdagochtend op bezoek bij 't Kroontje.

Aandacht voor de Nationale Voorleesdagen

  •   keer gelezen

VEGHEL | De nationale voorleesdagen zijn woensdag 22 januari van start gegaan. Op basisschool De Vijfmaster in Veghel gebeurde dit met burgemeester Kees van Rooij als speciale gast. De voorleesdagen lopen nog tot en met zaterdag 1 februari.

Basisschool De Vijfmaster werd bezocht door burgemeester Van Rooij. Zowel de burgemeester als de kinderen genoten zichtbaar van dit moment. Na het voorlezen nam de burgemeester nog even de tijd om vragen van kinderen te beantwoorden.


Burgemeester Van Rooij op bezoek op de Vijfmaster.

De komende weken gaan de voorleescoaches uit de bovenbouw bij de peuters en kleuters voorlezen. Ook brengen de kleuters nog een bezoek aan de bibliotheek voor een voorleesvisite. De Nationale Voorleesdagen duren tot en met zaterdag 1 februari.
De Vijfmaster houdt op woensdag 29 januari een open dag. Men is welkom van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Wethouder Harry van Rooijen las voor op basisschool Edith Stein in Zijtaart.

Mopperen
Marieke van Creij, beleidsmedewerker sociaal domein gemeente Meierijstad, ging vrijdagochtend op bezoek bij 't Kroontje in Veghel. Marieke maakte tussen haar normale werkzaamheden door tijd vrij om de peuters het boek Moppereend voor te lezen. "Er is heel aandachtig geluisterd, en daarna natuurlijk nog even gedanst/gemopperd met het liedje. Want af en toe eens lekker mopperen dat mag", laten ze bij het kinderdagverblijf weten. 


Advocaten van Bernhaege in actie.

Meer berichten